PREOKRETOM DO TRIJUMFA Odbojkašice Srbije posle drame savladale Bugarsku na Svetskom prvenstvu
OSSRB/CEV

Izabranice Danijelea Santarelija su morale dobro da se pomuče da bi stigle do slavlja. Bugarska se pokazala kao odličan rival i ne bi bilo nezasluženo da je ishod bio drugačiji.

Ipak, ovakve pobede mogu da znače na polju samopouzdanja pred nastavak šampionata sveta, na kome naše reprezentativke brane trofej.

Što se samog meča tiče, viđena je velika borba. U prvom setu je igra bila izjednačena sve do polovine, kada je Srbija otišla na tri poena prednosti - 14:11 i vođstvo nije isupštala do kraja uvodnog dela igre.

Bugarska nije pala posle rezultatskog zaostatka, već je nastavila sa odličnom igrom. Ova selekcija je drugi set prelomila u finišu i drama je počela da dostiže vrhunac.

Treći set je bio veoma interesantan i neizvestan, igrao se na razliku, a rivalke Srbije su u ključnim momentima bile bolje i došle su na korak od velikog iznenađenja.

BRAVO, DEVOJKE Odbojkašice ubedljive protiv Kanade na startu Svetskog prvenstva

Ipak, ne bi naša selekcija bila to što jeste u svetu odbojke kada bi se tek tako pomirila sa porazom. Odbojkašice naše zemlje su treći set odigrale u prepoznatljivom stilu. No, Bugarska je neverovatnom serijom 5:0 u završnici unela neizvesnot, pošto je od 23:16, došla na samo dva poena zaostatka. No, Santareli je tajm-autom presekao rivalke i Srpkinje su izborile peti set.

Odlučujući deo meča bio je jednosmerna ulica. Naše devojke su od starta krenule snažno i brzo stekli veliku prednost - 8:2. Bugarska nije imala snage za preokret, pa je Srbija posle velike drame uspela da upiše drugi trijumf na Svetskom prvenstvu.

Fantastičan meč je odigrala Bianka Buša koja je osvojila 26 poena, nju je pratila Tijana Bošković sa 22. Na drugoj strani najviše se istakla Silvana Čauševa sa 18 poena, dok je Elica Atanasijević brojala do 17.

Srbija naredni meč igra u četvrtak, 29. septembra od 16 sati protiv selekcije Nemačke koja takođe ima dve pobede u prva dva kola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading