ISTORIJA JE ISPISANA Dušan Borković slavio na Srbija reliju i postao prvi vozač za tri titule
Tanjug

 

Borković i Marković su ušli u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta pobedila na najprestižnijem regionalnom takmičenju. Borković je u svojoj Škoda fabiji R5 evo napravio najbolje vreme na 10 od 12 brzinaca i time obezbedio ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu.


Borković je uprkos velikoj konkurenciji od 35 posada iz pet zemalja napravio prednost od minut i 37 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu Stajkov-Kadir.

Vozač Nis Petrol tima ponovio je trijumf iz 2019. i 2020. godine i treći put podigao pehar koji se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije.

- Presrećan sam što sam doneo još jednu pobedu Srbiji! Neverovatan je osećaj voziti pred svojom publikom i puno mi je srce što sam uspeo da ispunim očekivanja i po treći put osvojim Srbija reli. Veliku zahvalnost dugujem mojim sponzorima, Nis petrol rejsing timu i Eurosol timu i neverovatnim fanovima na podršci. Čestitke i mom suvozaču Igoru Markoviću bez koga ovo ne bi bilo moguće - izjavio je Borković, saopštio je njegov tim.
ISTORIJA JE ISPISANA Dušan Borković slavio na Srbija reliju i postao prvi vozač za tri titule

Tanjug

 


On je uputio zahvalnost svom dugogodišnjem partneru Auto moto savezu Srbije i predsedniku Dejanu Stojiću, koji se kao i Nis Petrol rejsing tim svake godine trudi da podigne automobilizam na zavidan nivo i opravda očekivanja Svetske automobilske federacije (FIA).

- Bili smo mudri, strpljivi i pametni. Dušan je još jednom pokazao koliko je kvalitetan vozač i zašto je veliki šampion. Odlično smo kontrolisali situaciju na stazi i sem jednog manjeg proklizavanja, sve ostalo bilo je besprekorno. Zahvalio bih se organizatorima na sjajnom obavljenom poslu, sve je funkcionisalo u najboljem redu - rekao je Marković.

Tokom dva dana takmičenja voženo je 12 brzinaca ukupne dužine 151,04 km, dok je dužina itinerera bila 536,89 km.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading