PRVA LIGA U NOVOM FORMATU U VRNJAČKOJ BANJI Požega najveći favorit po rejtingu, ali još četiri jake ekipe žele tron
Alo/M.S.

Najveći favorit turnira bar po rejtingu je ekipa 365.rs Požega koja u svojem sastavu ima našeg reprezentativca Velimira Ivića, reprezentativca Crne Gore Nikolu Đukića, ali i Alekseja Saranu koji je sa 2662 rejtingom prvi na listi na celom turniru.

Od ove godine ovaj rang takmičenja je dobio novi format. Naime, uvedeno je pravilo da se u meču mogu prijaviti dva stranca. Na taj način, data je mogućnost da liga bude još kvalitetnija. Tu mogućnost je iskoristilo pola timova, a pola će biti sa jednim strancem ili kao Vladimirci koji su se oslonili na domaće igrače.

PRVA LIGA U NOVOM FORMATU U VRNJAČKOJ BANJI Požega najveći favorit po rejtingu, ali još četiri jake ekipe žele tron

Alo/M.S.

 

 

Titulu brani ekipa Slovena iz Rume koja je u odnosu na prošlu godinu pojačana dolaskom Miloša Perunovića, pa uz Inđića i Ivaniševića, čini trio iz reprezentacije.

Naravno tu je i prekaljeni as Dragan Kosić, koji svojim iskustvom doprinosi da ekipa izvuče ono najbolje iz sebe, pa ne sumnjamo da će ove godine Ruma važiti za jednog od favorita za osvajanje titule.

Treći favorit je ekipa Jelica PEP koja je svake godine u vrhu, a predvodiće je igrač BiH Borki Predojević. I najstariji srpski klub NŠK je među četiri favorita.

On u svojim redovima ima takođe reprezentativca Srbije Roberta Markuša, koji je blistao na skoro završenoj Olimpijadi u Čenaju. Pored njega tu je bivši reprezentativac Aleksandar Kovačević, ali i dva turska reprezentativca Dragan Šolak i Sanal Vahap. Ekipa Politike koju predvodi Indijac Puranik, uz Budisavljevića, Papa, Guganašvilija i Savića, takođe velemajstorima, može da napravi problem svakoj ekipi.

Što se tiče borbe za opstanak kao favorit broj jedan za ispadanje je ekipa Grocke, koja je dovela samo Emila Risteskog i našu reprezentativku Adelu Velikić. Ipak to je čini se nedovoljno za opstanak.

Ekipa Spartaka je takođe nejaka i uz Vladimirce, Mladost Lučane i Naftagas, boriće se za opstanak. Jugović i novi prvoligaš Bata Ćosić su u sredini, ali takođe više pripadaju donjem, nego gornjem domu.

Ono što je takođe specifično jeste da su se u sastavu dve ekipe našle i dve devojke. Adela Velikić je u Grockoj Restoran vinogradi, dok je u sastavu Politike Ana Simonović.

U svakom slučaju, ovo su ipak samo statistički podaci, koji nekad mogu i da se ponište, jer se radi o ekipama, pa one ekipe koje budu posedovale bolju hemiju i raspoloženije pojedince za nadmetanje mogu da naprave dovoljnu prevagu i podignu nivo igre i rezultata u neslućene visine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading