ANGELINA TOPIĆ U IDEALNOM DRUŠTVU Srpkinja među pet finalista za najboljeg mladog sportistu Evrope
SAS

Angelina Topić je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila bronzanu medalju u skoku u vis. Ona je do bronze stigla skokom od 1,93 metra, a bila je najmladja učesnica u toj disciplini.

Ona je na poslednjem održanom Svetskom prevenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju. 

Pored Topić, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu nalaze se i gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael), veslačica Sofia Dalidu (Grčka), skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija) i plivač Filipo Bertoni (Italija). 

ANGELINA TOPIĆ U IDEALNOM DRUŠTVU Srpkinja među pet finalista za najboljeg mladog sportistu Evrope

EPA/ Robert Ghement

 

SJAJNO Adriana Vilagoš i Angelina Topić nominovane za Zvezde u usponu

Ceremonija proglašenja najboljeg mladog sportiste Evrope biće održana tokom Seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Grčkoj, 30. septembra.

Najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope. Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju za dalji sportski razvoj. I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja, a shodno konačnom plasmanu.

Srbija je i prošle godine imala finalistu medju najboljim mladim sportistima Evrope, kada je Adriana Vilagoš, naša talentovana bacačica koplja, zauzela drugo mesto u izboru Evropskih olimpijskih komiteta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading