LEPA MANIFESTACIJA Otvoren peti "Sajam sporta"
Promo

Sajam sporta se održava u organizaciji opštine Savski venac uz podršku Saveza sportova Savski venac, a otvorili su ga zamenik predsednika te opštine Uroš Tripković i zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović.

Tripković je rekao da opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama, te dodao da je i program ove već tradicionalne manifestacije prilagođen svim starosnim kategorijama.

LEPA MANIFESTACIJA Otvoren peti

Promo

 

 


Naveo je da je ovo drugi put da se "Sajam sporta" organizuje na terenima u okviru Beograda na vodi.

Cilj manifestacije je promocija sporta, rekao je Tripković i dodao da je na sajmu prisutno više od 20 različitih sportskih klubova sa kojma opština sarađuje na taj način da deca imaju mogućost da besplatno treniraju.

"Trudimo se da u svim segmentima i kategorijama omogućimo našoj deci da uđu u sistem sporta, da imamo što veći broj rekreativaca", naglasio je Tripković.

Dodao je da opština Savski venac misli i na predškolce za koje, dodao je, od 1. oktobra kreće besplatna škola plivanja.

Vidović je rekla da će Grad Beograd uvek podržati manifestacije koje imaju za cilj da deca kvalitetno provode vreme, koje su edukativnog karaktera i koje kod dece podstiču da, kao što je slučaj sa današnjim događajem, razvijaju sportski i takmičarski duh i njihov pravilan rast i razvoj.

Podsetila je da u današnje vreme deca provode dosta vremena u zatvorenom prostoru, ispred računara i sa telefonima i dodala da deca treba da razvijaju i svoje digitalne sposobnosti i prate savremene tokove, ali da se mora naći balans između sporta i digitalizacije.

LEPA MANIFESTACIJA Otvoren peti

Promo

 

 


"Mislim da su ove manifestacije najbolji način da deca se podsete i nekih igara koje su možda zaboravili. Ovde danas imamo i takmičenje ''Između dve vatre'', ali i brojne sportove u kojima deca mogu da se oprobaju i vide šta je ono čime bi možda u budućnosti želeli da se bave", rekla je Vidović.

Posle svečanog otvaranja zvaničnici su obišli sajam i zajednički poslali poruku o važnosti sporta u svakodnevnom životu, kao i potrebu za razvijanjem pozitivnih navika i podsticanjem građana, a posebno dece i mladih na rekreativno bavljenje sportom.

Tokom sajma, koji će trajati do 14 sati, posetioci svih starosnih dobi imaju priliku da vežbaju na otvorenom, a po programu održaće se osam različitih turnira i aktivnosti.

Među turnirima koji se održavaju su futsal, između dve vatre, šah, stoni tenis, takmičenje u izdržljivosti i kros.

LEPA MANIFESTACIJA Otvoren peti

Promo

 

 


Takmičenje kojim je započet program je „Brzinom do zvezda“ (trke u sprintu na 40 metara za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola), dok na kraju, od 13:15 sati, sve posetioce očekuje zajedničko grupno vežbanje odraslih i dece sa Udruženjem "Aktivnija Srbija".

Među učesnicima su Mačevalački klub "Crvena zvezda", Rvački klub "Crvena zvezda", Institut za ženski sport i Akademija Marine Maljković, "Aktivnija Srbija", Karate klub "Diplomatik", Bokserski klubovi "Partizan" i "Crvena zvezda", Savez Beograda za dizanje tegova, Šah klub "Partizan", Stonoteniski klub "Partizan", Fudbalski klub "Grafičar", Košarkaški klub "Savski venac", Sokolsko udruženje "Matica Beograd" (ples i gimnastika), Plivački klub "Crvena zvezda", Biciklistički klub "Crvena zvezda"...

Otvaranju sajma prisustvovali su gradski sekretar za sport Nikola Penić, predsednik Sportskog saveza za sport Grada Beograda Dragan Tomašević...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading