Beograd na mapi svetskog triatlona, 18. septembra rapsodija na Adi
11tri

 

Triatlon se sastoji se iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u četiri kruga i 21.1 km trčanja. Trka će okupiti oko 500 učesnika.


- Ovo je treća trka ove godine koju organizuje sportsko udruženje "11Tri". Sve trke su bile Prvenstva Srbije, a ova trka je zaštitni znak našeg udruženja, festival sporta i predstavljanja triatlona u Srbiji. Imaćemo preko 200 takmičara iz 17 zemalja sveta, a pored individualni takmičara imamo i 17 štafeta. Triatlon je najbrže rastući sport na svetu i jedini u poslednjih deset godina koji je povećao broj disciplina na Olimpijskim igrama. Trku organizuje sportsko udruženje "11tri" u saradnji sa Triatlon savezom Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu i sekretarijata za sport Grada Beograda. Ove godine smo uspeli dobiti status PTO, kao jedna od trka koja je kvalitetna, pruža dobru uslugu takmičarima i ima potencijal da preraste u mnogo veću, sa brojem takmičara u jednom danu od preko 1000 - objasnio je tehnički direktor trke "11TriBelgrade" Ivan Buđa, prenosi udruženje "11Tri".
Beograd na mapi svetskog triatlona, 18. septembra rapsodija na Adi

11tri

 


Najbolji srpski triatlonac Ognjen Stojanović izjavio je da jedva čeka 18. septembar.

- Ovo je završni deo takmičarske sezone, većini je forma veoma visoka. Naporan je sport, ali uživam u ovom što radim. Dugo se bavim triatlonom, 11 puta sam pobedio na Balkanskom prvenstvu, sledi mi sada za vikend 12. prilika na prvenstvu koje će biti održano u Zagrebu. Ovo mi je prva sezona u dugom triatlonu, do prošle godine sam bio u olimpijskom sa željom da odem u Tokio i malo mi je nedostajalo. Trka na Adi koju organizuje "11tri" je posebno značajna za mene i daću sve od sebe da je završim trijumfalno. U triatlonu sam od 2005. i retko se dešava da na domaćem terenu u Srbiji imam priliku da se takmičim na međunarodnoj trci ovakvog ranga, spremiću se veoma dobro i jedva čekam 18. septembar - poručio je Ognjen Stojanović.

Beograd na mapi svetskog triatlona, 18. septembra rapsodija na Adi

11tri

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading