Inđićeva simultanka sa zatvorenicima u Padinskoj Skeli (FOTO)
ŠSS

Šahovski savez Srbije se od samog početka uključio u ovaj nesvakidašnji projekat FIDE i predstavlja jednu od najaktivnijih federacija. Uspostavljena je saradnja sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije i nekoliko Kazneno-popravnih Zavoda u Srbiji. Prošle godine je ekipa Srbije sastavljena od osuđenika iz Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu (Padinska skela) učestvovala na prvom onlajn interkontintentalnom prvenstvu u šahu. Ove godine prvenstvo će se održati 13-14. oktobra, a Srbija će imati četiri tima u konkurenciji muškaraca (Padinska skela i Zabela Požarevac), žena (Požarevac) i omladinaca (Kruševac).

Inđićeva simultanka sa zatvorenicima u Padinskoj Skeli (FOTO)

ŠSS

 

U sklopu pripremnih aktivnosti održani su turniri u više kazneno-popravnih ustanova, a danas je prva tabla reprezentacije Srbije velemajstor Aleksandar Inđić odigrao simultanku u prostorijama Kazneno-popravnog doma u Padinskoj skeli.

Delegaciju Šahovskog saveza Srbije (Aleksandar Inđić, Nebojša Baralić, Lena Miladinović i Rade Goljović) i predstavnike Ministarstva pravde pozdravio je upravnik Vladimir Bukvić koji je učesnicima simultanke poželo da pruže što jači otpor velemajstoru Inđiću i da ovu priliku iskoriste kako bi unapredili svoje šahovsko znanje. U ime Šahovskog saveza Srbije na gostoprimstvu se zahvalio Nebojša Baralić, glavni savetnik predsednika ŠSS. On je upoznao prisutne sa svim aktivnostima koje su sprovodjene od početka razvoja projekta, sa planovima FIDE i ŠSS na ovom polju, kao i organizaciji predstojećeg Interkontinentalnog prvenstva.

Inđićeva simultanka sa zatvorenicima u Padinskoj Skeli (FOTO)

ŠSS

 

Specijalni gost je bio Dragoljub Raičević, direktor Šahovskog kluba “Crvena zvezda”. Interesantno je da Zvezda pre nekoliko godina prilikom posete Padinskoj skeli poklonila šahovske garniture i šahovsku literaturu ovoj ustanovi.

FIDE je još jednom pokazala da ima poverenje u kadrove Šahovskog saveza Srbije pa je prošle, a i ove godine glavni sudija i FIDE direktor prvenstva međunarodni šahovski sudija i organizator Nebojša Baralić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading