SVETSKO PRVENSTVO – PRILIKA ZA DOKAZIVANJE  Polovičan rezultat naših mladih u Rumuniji u drugom kolu
M.S.

 

U Konstanci nastupa 9 naših mladih koji će u narednih desetak dana odmeriti snagu sa najboljim mladim šahistima sveta. Najveće šanse bar po rejtingu imaju Andrej Ljepić koji je 13. po rejtingu i Andrea Stanković koja je 14. Oboje se nalaze u grupi do 14. godina. I ako je nešto slabije rangiran, možemo očekivati visok plasman i od Stefana Tadića u najjačoj grupi do 18 godina. Na tom putu uspeha, imaće dosta prepreka, jer su tu neka imena, koja nastupaju i za seniorske reprezentacije poput Kazahstanca Nogerbeka.

U drugom kolu naši su zabeležili sledeće rezultate:

1. FM Ljepic Andrej - John Veny Akkarakaran 0 - 1

2. FM Stankovic Boris - Lutsko Artem 0 - 1

3. Stankovic Andrea - WCM Wen Kally 0 - 1

4. Radenkovic Mila - Roebers Eline 0 - 1

5. Gamage B K Sayumi Hasithma - Grozdanovic Anastasia 0 - 1

6. Djordjevic Nevena - Bousselmi Chahd 1 - 0

7. FM Nogerbek Kazybek - Ivanovic Marko 1 - 0

8. Khamidov Bek - IM Tadic Stefan 0 - 1

9. Qiu Andrew Yu - Gagic Milan A 0 - 1

Kao što vidimo, Ljepić, Stanković Boris i Andrea, Radenkovićeva i Ivanović su zabeležili poraze, dok su Anastasia Grozdanović, Nevena Đorđević, Stefan Tadić i Milan Gagić zabeležili pobede.

Andrej Ljepić je naleteo na neugodnog Indijca koji i ako slabiji po rejtingu uspeo da pobedi. Boris Stanković je naleteo na jačeg igrača i nije uspeo da mu se odupre. Andrea je na žalost iznenađena od naturalizovane Amerikanke. Mila je izgubila od prvog favorita Roebers. Trema je učinila svoje i u startu je previdela jednog, pa i posle par poteza još jednog pešaka. Posle je već bilo teško. Posle početnog poraza Anastasia i Nevena su zabeležile pobede, što je veoma važno za nastavak takmičenja. Marko Ivanović se sudario sa reprezentativcem Kazahstana Nogerbekom. Marko je zapao u probleme zbog lošeg pešaka na e6. Pokušao je da zakomplikuje igru tako što će dati kvalitet, ali je to značilo i kapitulaciju. Pobedio je očekivano Gagić, ali neugodnog igrača iz Kanade.

Jedini naš igrač sa dva trijumfa je Stefan Tadić. On je pobedio Khamidov Beka. U trećem kolu igraće protiv Nemca Krasteva na 5. stolu i to će biti poslastica za sve naše gledaoce. Kompletne rezultate i partije mogu se videti na svetskim portalima poput chess results i chess24.com.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading