KONSTANCA DOMAĆIN MLADIM ŠAHISTIMA SVETA Odigrano prvo kolo, uz vrlo dobar nastup naših juniora
Mladen Milenković

Konstanca je najvažnija luka u Rumuniji i nalazi se u jugoistčnom delu. To je stari grad još iz doba stare Grčke, kasnije i Rima. Prelep ambijent da mladi šahisti sveta pored šaha, pronađu vremena, kako bi se upoznali sa kulturno istorijskim nasleđem ovog dela Rumunije.

Naši mladi šahisti predstavljaju Srbiju uz želju da odigraju što je moguće bolje i plasiraju se na bolju poziciju od početnog starta.

U grupi do 14 godina kod devojčica nastupa Andrea Stanković koja je startovala sa 14. pozicije. U prvom kolu bila je bolja od Belgijanke An. U narednom kolu igraće kao bela protiv Amerikanke Wen. U toj grupi ima 96 učesnica.

U istoj grupi, ali kod dečaka nastupa Andrej Ljepić, koji je sa 13. pozicije starovao. U prvom kolu je imao lakši duel protiv domaćeg takmičara Kazana koga je pobedio. U drugom kolu igraće protiv Indijca Džona koji je slabije rejtingovan igrač, ali dobro znamo kako igraju Indijci i sa mnogo manjim rejtingom.

Kod devojčica do 16 godina Srbiju predstavlja Mila Radenković iz Batajnice koja je startovala sa 30. pozicije. U prvom kolu takođe je pobedila Norvežanku Ratama. U drugom kolu igraće protiv Roebers iz Holandije koja je prvi nosilac u ovoj grupi i veliki je favorit protiv Mile.

Boris Stanković je u grupi dečaka do 16 godina gde je startovao kao 37. nosilac. I on je trijumfovao u prvom kolu protiv Škota Madhvana. U drugom kolu igra protiv 4. nosioca Lutska iz Ukrajine.

U grupi do 18 godina imamo više takmičara i takmičarki. Kod devojaka tu su Anastasia Grozdanović i Nevena Đorđević. U prvom kolu su naletele na jače takmičarke. Anastasia je izgubila od Španjolke Zou, a Nevena takođe od takmičarke iz Španije, Galvan. U narednom kolu Anastasia će igrati protiv Gamage iz Šri Lanke, a Nevena protiv Tunižanke Bouselmi.

Stefan Tadić kao 30. nosilac pobedio je Mazilu iz Rumunije, Marko Ivanović je pobedio takođe Rumuna Koršeka, dok je Milan Gagić izgubio od 7. nosioca Nogerbeka iz Kazahstana. U narednom kolu Tadić igra protiv Kamidova protiv koga je favorit. Ivanović će igrati protiv Nogerbeka i biće to veoma interesantan susret. Videćemo koliko Marko može protiv favorita Nogerbeka. Gagić će igrati protiv Kanađana Kiua, protiv kojeg ne bi trebalo da ima problema.

Srpsku ekspediciju predvodi IM Mladen Milenković koji će im svojim znanjem i energijom sigurno pomoći kako bi napravili što bolji rezultat.

Partije drugog kola igraju se u sredu od 14 časova i sa nestrpljenjem očekujemo nastup naših.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading