LEN I FINA IMAJU NULTU TOLERANCIJU NA UDARANJE Disciplinske sudije suspendovale Italijana, a drakonska kazna izrečena hrvatskom beku
Sandor Ujvari/MTI via AP

Naredne dve utakmice u nokaut fazi Evropskog prvenstva imaće igrača manje u postavi, umesto 13, Alesandro Kampanja će moći da koristi 12 vaterpolista. 

Vinčenco Rencuto je u poslednjem meču grupne faze, u derbiju sa Crnom Gorom za prvo mesto i direktan plasman mešu osam najboljih na Starom kontinentu, udario Kanstantsina Averku. Sudije nisu isključile Italijana, ali je disciplinska komisija posle pregledanog snimka suspendovala povratnika u redove svetskog vicešampiona. 

LEN i FINA imaju nultu toleranciju na udaranje, redovno poseže za ovakvim i sličnim merama. Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti drakonska kazna izrečena je hrvatskom beku Rinu Buriću. Hladio se tri utakmice i mogao da zaigra tek u meču za bronzu sa Grcima. 

Pravila su takva da će Italijani u naredne dve utakmice, iako selektori raspolažu sa 15 igrača i u protokol mogu da uvrste 13, raspolagati samo sa 12. To znači da će im klupa biti kraća u četvrtfinalu, kada će udariti na pobednika duela Srbija - Francuska, i u polufinali ili razigravanju od pretog do osmog mesta u zavisnosti od prethodno ostvarenog rezultata. 

Alesandro Kampanja će ponovo moći da računa na Vinčenca Rencuta tek za poslednji meč na turniru, osim ukoliko LEN ne ublaži kaznu. Italijani će, kao što su i Hrvati u Budimpešti, sasvim izvesno uložiti žalbu, ali malo je verovatno da će se išta menjati po pitanju kazne.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading