KO POBEDI MOŽE I DO PLAŽE Srbija protiv Mađarske za četvrtfinale Evropskog prvenstva
VSS

 

U drugom kolu D grupe 35. Evropskog prvenstva za vaterpoliste u sredu će biti odigran još jedan vaterpolo klasik, utakmica izmedju dve najuspešnije evropske reprezentacije Srbije i Mađarske.

Ovoga puta meč u prvoj fazi takmičenja neće odlučivati o medaljama, ali je od velikog značaja. Pobednik će ostvariti direktan plasman u četvrtfinale i obezbediti sebi dva slobodna dana više, dok će poražena reprezentacija morati da odigra i meč osmine finala.

Mađarska reprezentacija je aktuelni evropski šampion i najuspešnija reprezentacija u istoriji evrospkih prvenstava sa 13 osvojenih zlatanih medalja uključujući i onu osvojenu na prvom šampionatu 1926. godine, ali je na poslednjih 20 šampionata bila najbolja samo 3 puta.

KO POBEDI MOŽE I DO PLAŽE Srbija protiv Mađarske za četvrtfinale Evropskog prvenstva

FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg

 

Sa druge strane Srbija je kao naslednica bivših država do sada osvojila 8 zlata i ima čak 9 medalja osvojenih na poslednjih 10 prvenstava.

Srbija je u prvom kolu ubedljivo pobedila debitantsku reprezentaciju Izraela sa 18:3, dok su Mađari savladili Sloveniju sa ubedljivih 23:7.

SAVIĆ SE VEĆ OKRENUO KA MAĐARIMA Nema prognoze, biće neizvesno do poslednjeg minuta

Selektori Dejan Savić i Zolt Varga su podmladili reprezentacije i ovo će biti prvi okršaj novih generacija na najvećim takmičenjima.

-Sigurno je da će biti teška utakmica i da će biti dobro da pobedom obezbedimo direktan plasman u četvrtfinale. Neće biti nikakva tragedija ni ako izgubimo, jer ima još dosta da se igra, a sigurno je da je najvažnija utakmica četvrtfinale - rekao je selektor Srbije Dejan Savić

-Smatram da je Srbija favorit, mada je imala problema sa povredama nekih igrača pred ovo prvenstvo. Video sam u ponedeljak da se Mandić koji je po meni jedan od najboljih svetskih igrača oporavio I da ćemo imati puno posla kako bi smo ga zaustavili - izjavio je Zolt Varga, selektor Mađarske.

Utakmica 2. Kola D grupe Srbija – Mađarska biće odigrana u sredu od 19:00 časova.

Evropska prvenstva SRBIJA - MAĐARSKA

Zlatne medalje 8 13

Srebrne medalje 9 6

Bronzane medalje 5 6

ukupno mečeva 155 220

Pobeda 114 168

Nerešenih 18 17

Poraza 23 35

Ukupna gol razlika 1311-798 2018-1005

U ponedeljak je pred početak utakmice Hrvatska – Malta održana ceremonija svečanog otvaranja prvenstva. Tokom govora na otvaranju izviždan je premijer Hrvatske Andrej Plenković, navodno zbog afere INA kojoj je naneta šteta od oko 130 miliona evra, a u koju je uključen i direktor Damir Škugor, član Plenkovićevog HDZ-a. 

35. Evropsko vaterpolo prvenstvo, održava se u dva specijalno izgrađena bazena unutar Spaladium Arene. Pred pošetak šampionata koje se u Splitu po drugi put održava posle 41 godine arenu je posetio Toni Kukoč, košarkaška legenda. Ne skrivajući oduševljenje Kukoč je rekao da odavno prati vaterpolo i da će uživo navijati za hrvatske vaterpoliste, popularne Barakude. 

SPONZOR IZVEŠTAČA - UNIQA

KO POBEDI MOŽE I DO PLAŽE Srbija protiv Mađarske za četvrtfinale Evropskog prvenstva

Alo!/S.Simić

 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading