TEK ĆE ANGELINA DA ISPISUJE STRANICE ISTORIJE Topić otkrio prelomni trenutak u karijeri srpskog atletskog bisera (VIDEO)
FOTO TANJUG/ VLADO SPORCIC/ nr

Srpski atletičari zablistali su na Evropskom prvenstvu u Minhenu, gde su osvojili četiri medalje (zlato Ivane Vulete, srebra Armina Sinančevića i Adriane Vilagoš, te broza Angline Topić).

Ono što posebno raduje jeste činjenica da je pred našom atletikom svetla budućnost, naročito kada se ima u vidu da Adriana Vilagoš ima 18, a Angelina Topić 17 godina. 

TEK ĆE ANGELINA DA ISPISUJE STRANICE ISTORIJE Topić otkrio prelomni trenutak u karijeri srpskog atletskog bisera (VIDEO)

Alo.rs

 

 

Angelina je krenula stopama legendarnog oca Dragutina i već sada je jedna od najboljih skakačica uvis u Evropi.

OSVETLALI OBRAZ SRBIJE Srpski atletičari ostvarili velike uspehe na Evropskom prvenstvu

Na pitanje novinarke šta je to najvažnije šta sportista mora imati u atletici da bi uspeo, Dragutin je odgovorio: 

- Sportista mora da raste u zdravom okruženju, pre svega da ima dobrog trenera koji je pedagog, psiholog, zna šta radi, koji razume dete koje odgaja, a to dete od prvih dana mora da se igra i da se raduje onome što radi. Ukoliko nestane radost iz sporta, nestaće i rezultati. Dragutin je istakao da se ovim bavi preko 40 godina, kao sportista i 20 godina kao trener i ono što učim svoje sportiste jeste sa se igraju i da kroz igru osvajaju medalje. Moj prvi zadatak kao pedagogu je da ostanu večno mladi i večna deca - rekao je proslavljeni srpski atletičar.

TEK ĆE ANGELINA DA ISPISUJE STRANICE ISTORIJE Topić otkrio prelomni trenutak u karijeri srpskog atletskog bisera (VIDEO)

Alo.rs

 

 

Sada Agelina nije više ćerka Dragutina Topića, već je on otac Angeline.

- Angelina je divno dete. Bilo je problema, naravno, pubertet i sve ostale životne faze, koja nose niva iskušenja ali ona je izašla iz puberteta, sada je devojka koja razmišlja svojom glavom, pravi svoj životni i sportski put. Jako mi je drago kada se pojavljuje u medijima da više nije ćerka Dragutina Topića, već sam ja otac Angeline Topić - ističe Dragutin.

Na pitanje da li ste mogli da očekujete da će Angelina ostvariti ovoliki uspeh s obzirom na to da ima samo 17 godina, Dragutin je odgovorio:

- U našem Atletskom klubu "Top Jump" koji smo osnovali supruga moja, gospodin Milan Spasojević i ja, imali ambiciju i želju da pravimo vrhunske sportiste, znali smo da Angelina ima potencijal s obzirom i na genetiku i na njeno vrlo rano pokazivanje talenta koji poseduje. Svakako, desilo se ranije nego što smo nešto planirali. Ove uspehe smo planirali tek za dve godine ali ona je bukvalno sazrela preko noći i pokazala jednu veliku želju i motivaciju da bude šampionka, a mi smo tu da joj pomognemo. Ona će tek da ispisuje stranice. Sigurno je prekretnica karijere bilo zimus to Svetsko prventstvo u dvorani gde je dobila kartu da učestvuje i da je osetila da može da se nosi sa starijim od sebe i to je bio dodatan motiv da istraje cele sezone i osvoji tri velike medalje na sva tri velika takmičenja. Moj plan je da ona završi školu i fakultet. Što se tiče sporta da nastavimo ovim putem - zaključio je Topić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading