DVA KORAKA DO SVETSKOG PRVENSTVA Solidan dan naših, Teodora remizirala, Jovana i Marina pobedile uz poraz Tijane
Printscreen

Tijana Blagojević nije mogla protiv Irine Bulmage. U završnici je načinila kardinalnu grešku koja nije mogla da se ispravi. Morala je da pruži ruku Rumunki. Ona je po rejtingu bila bolja,ali je igrala crnim figurama, pa je neizvesnost bila veća. Ipak, lovački par je presudio u ovoj partiji.

Teodora je vodila bele figure i na momente imala lepu prednost protiv Italijanke Brunelo. Pokušavala je na sve načine kako bi napala Brunelo i stekla opipljiviju prednost. Žrtvovala je i pešaka za aktivnost. Ipak to su pozicije koje je jako teško dobiti. Na kraju posle 67 poteza, sklopljen je već očigledan remi.

Jovana Erić je dosta lako pobedila Vandujfujs i ponovo ima šansu za gornji deo tabele.

I Marina Gajčin je pobedila.Nakon jučerašnjeg kiksa protiv objektivno lošije protivnice, danas je odigrala dobro. Držala se zacrtanog pravca i u borbi dva topa i dame na dva topa i dame sa druge strane pokazala da od nje očekujemo još bolje partije.

Najznačajniji rezultati 9. kola:

1. WGM Fataliyeva Ulviyya - GM Socko Monika ½ - ½

2. IM Mammadzada Gunay - WGM Gevorgyan Maria 1 - 0

3. IM Mkrtchian Lilit - GM Danielian Elina ½ - ½

4. IM Mammadova Gulnar - IM Gaponenko Inna ½ - ½

5. WGM Balajayeva Khanim - GM Ushenina Anna ½ - ½

6. WIM Blagojevic Tijana - IM Bulmaga Irina 0 - 1

7. WGM Injac Teodora - IM Brunello Marina ½ - ½

8. WGM Eric Jovana - WFM Vanduyfhuys Daria 1 - 0

9. WIM Gajcin Marina - WIM Petrova Irina 1 - 0

U derbiju Monika Soćko je remizirala protiv Fatalijeve i ponovo dopustila da je sustigne Mamadzada. Ona je danas kao bela savladala Gevorgjan, sa velikom željom da bude prva do kraja.

Pogledajmo tabelu posle 9. kola: Soćko 7,5,Mamadzada 7, Fatilijeva, Gevorgjan Mamadova,Danielian, Gaponenko, Maltevskaja i Mkrtčian po 6,5 itd. Od naših Teodora Injac ima 5,5, Jovana Erić i Tijana Blagojević po 5, a Marina Gajčin 4,5 poena.

Ostalo je još samo dva kola do kraja. Kako stvari stoje, za plasman među prvih devet, trebaće najmanje 1,5 poen, možda čak i dva Teodori Injac. Ali ne treba kalkulisati već igrati.

Ukrajinka Dolzikova dočekuje Teodoru Injac, koja nema pravo na kiks. To je sa jedne strane opterećenje, ali sa druge i dokaz da je za najveća dela. Hajmnan Josefina se već sastala sa jednom našom reprezentativkom, Marinom i na dosta srećan način pobedila. Sada se sastaje sa Jovanom Erić. Nadamo se uspehu Jovane. Tijana Blagojević se sastaje protiv domaće Kanakove. Kanakova je doživela poraz od naše Teodore, pa zašto ne i od Tijane. Na kraju Marina Gajčin se sastaje protiv Gruzijke Lomaie, gde je naša igračica favorit. I ako sve naše devojke igraju ovog puta crnim figurama, očekujemo da zabeleže sve pobede i poboljšaju svoj plasman.

Poželimo našim devojkama u Pragu puno podrške i da se iz tog grada vrate zadovoljne uz nove uspehe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading