ŠOKANTNE VESTI IZ ENGLESKE Poznato gde će se održati Olimpijske igre
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Navijači još uvek pokušavaju da se priviknu na promene vezane za Svetsko prvensto u Kataru, a novi šok bi mogao ubrzo da usledi. Prema pisanjima engleskih medija, kao glavni kandidat za Olimpijske igre pominje se Saudijska Arabija. 

Ministar sporta Saudijske Arabije princ Abdulaziz bin Turki Al-Fajsal je rekao da "država ide ka boljem načinu života", a jedan od puteva ka boljem načinu života je i organizovanje velikih sportskih događaja. Navodno su Azijske igre 2034. godine generalna proba i tu Saudijci žele da ubede Međunarodni olimpijski komitet da mogu da iznesu jedno tako veliko takmičenje. Za sada se procenjuje da je potrošeno 1.500.000.000 dolara na razne događaje, organizaciju kao i izgradnju staza, terena i stadiona. 

- Otvoreni smo za razgovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom u budućnosti. Mislim da je Saudijska Arabija pokazala da možemo da organizujemo takve događaje. Svakako da su Olimpijske igre krajnji cilj za nas i mislim da možemo da ih organizujemo zato što se krećemo ka boljem društvu, bolje kvalitetu živoa i boljoj državi - rekao je ministar sporta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading