KO JE ANGELINA TOPIĆ? Srpsko čudo do deteta i najbolji dokaz stare izreke da krv nije voda
ASS

Ona ima tek 17 godina - rođena je 26. jula 2005. godine. Angelina je već dobro poznato ime srpskim ljubiteljima atletike.

Razlog za to je i njega porodica, pošto su joj roditelji svojevremeno bili veoma uspešni atletičari. Otac Dragutin i danas drži tri svetska rekorda u skoku uvis - jedan juniorski i dva seniorska!

Tokom impresivne karijere Dragutin Topić skakao je samo nekoliko centimetara niže od seniorskgo svetskog rekorda koji je postavio kubanski atletičar Havijer Sotomajor. 

PREPONOSNI RODITELJI Pogledajte kako su Biljana i Dragutin Topić proslavili ćerkino osvajanje bronzane medalje (VIDEO)

Takođe, nastupio je na šest Olimpijskih igara što je veoma neobično za takmičare u skoku uvis, jer njihova karijera ne traje predugo.

KO JE ANGELINA TOPIĆ? Srpsko čudo do deteta i najbolji dokaz stare izreke da krv nije voda

EPA/ Robert Ghement

 

 

Angelinina majka je Biljana Topić (nekada Mitrović), koja je tri puta nastupala na Olimpijskim igrama i to u dve discipline. Davne 2000. godine u Sidneju bila je deo štafete na 4x100 metara, da bi se u Pekingu i Londonu takmičila u troskoku.

SEDIM I PLAČEM On je najponosniji otac u Srbiji: Dragutin Topić se oglasio, njegove reči su čista emocija (FOTO)

U svojoj novoj disciplini, nakon što se godinama bavila sprinterskim disciplinama, Biljana je zabeležila najbolje rezultate karijere.

Angelina je već beležila sjajne rezultate. Na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju takmičila se protiv tri godine starijih devojaka i uspela da završi na trećoj poziciji, što je sjajan rezultat! Takođe, ona je šampionka Evrope do 18 godina i vlasnica svetskog rekorda za mlađe juniorke.

Inače, Angelina tokom čitave sezone skače u neverovatnoj formi, pa je tako na mitingu u Kruševcu krajem juna već uspela da obori državni rekord Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading