ON JE ZLATO SRBIJE! Radulović iz Rijeke izabrao srpske delfine i to mu je potez života! Mladi vaterpolista već sa 6 godina bio najbolji (VIDEO)
Printscreen YouTube/Bulevar Osmeha

U okviru projekta "Zlato Srbije" predstavljen je Marko Radulović - mlada nada srpskog vaterpola i sportista uz čije se ime vezuje reč "biser"!

Radulović rođen je u Rijeci 2001. godine, gde je počeo da trenira vaterpolo sa šest i po godina. Njegov talenat brzo su prepoznali, tako da je već sa 15 godina debitovao u prvom timu primorja.

Kao perspektivan mladi igrač branio je boje hrvatske reprezentacije u mlađim selekcijama, a kada je njegova karijera trebalo da krene uzlaznom putanjom, počeli su da izostaju pozivi. Tada je doneo odluku da zaigra za srpske klubove, pa je 2018. godine prešao u Vojvodinu, kasnije u Šabac, a trenutno brani boje kragujevačkog Radničkog. 

Printscreen

 

Odluku da zaigra sa „delfinima“ smatra potezom života.

- Sama pomisao da mogu da konkurišem, a kamoli da igram za Reprezentaciju Srbije, bila mi je prilika i čast. Preko Darka Bilića upoznao sam Uroša Stevanovića, mog selektora juniorske reprezentacije. On me je spojio sa Dejanom Savićem i u kratkom dogovoru sa njima dvojicom, dolazimo do odlične saradnje – kaže Radulović u videu, u okviru projekta "Zlato Srbije".

Srbija se porazom oprostila od turnira u Sasariju

Marko je dominirao na svetskom Juniorskom prvenstvu 2021. godine i svojim maestralnim golgeterskim plejadama zadivio svet. Zasluženo je poneo zvanje najboljeg mladog igrača, a sa saigračima iz Reprezentacije, Srbiji je doneo zlato i veliku radost. Zlatu se nada i na Olimpijskim igrama.

- Neostvarena želja mi je osvajanje Olimpijskih igara – kaže Radulović. 

Printscreen YouTube/Bulevar Osmeha

 

Ljubav prema vaterpolu datira još od ranog detinjstva, a najveća podrška svih ovih godina mu je porodica.

- Ljubav prema vaterpolu se stvorila mojim prvim odlaskom na novootvoreni bazen u Rijeci. Ljubav prema vodi se dogodila kada sam je prvi put dodirnuo i ona me je odvela vaterpolu – rekao je Radulović.

Iako mu je tek 22 godina, Marko je jedan od najtalentovanijih vaterpolista mlade generacije. Za njega je vaterpolo život.

- Vaterpolo mi nudi puno lepih trenutaka i svi koji jednom počnu da se bave vaterpolom, nikada ne prestaju. Možda se više ne bave profesionalno, ali rekreativno sigurno – kaže Radulović.

Printscreen YouTube/Bulevar Osmeha

 

Vaterpolo je već godinama najtrofejniji sport i sve više mladih odlučuje da krene stopama najboljih zlatnih „delfina“, a Marko budućim vaterpolistima poručuje:

-Samo napred, ali nikad ne izostavite školu!

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading