VLADIMIR PUTIN SE OBRATIO NACIJI Nesvakidašnje pismo predsednika Rusije
Alo! Ilustracija /J.V.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas je uputio pismo svim građanima Rusije, i to povodom praznika koji se u toj zemlji ove subote proslavlja.

Praznik je posvećen sportistima, a ruski predsednik je pismo objavio na svom zvaničnom sajtu.

U njemu je sportistima, ali i ostatku javnosti, poručio sledeće:

Dragi prijatelji,

Čestitam vam Dan fizičke kulture.

Ustanovljen još 1939, ovaj praznik ujedinjuje oko svojih zadataka i ciljeva ljude različitih godina, zanimnja, hobija, jer promoviše vrednosti fizičke kulture, zdravog i aktivnog životnog stila, osnovanja i razvoja sportskih kolektiva i dobrovoljnih sportskih društava, sekcija i krugova. I, naravno, sa pravom se ovaj praznik povezuje i sa masovnim nadmetanjima, javnim sportskim događajima, festivalima i paradama atletičara.

Dobro je što se danas te divne tradicije osnažuju i obogaćuju novim idejama i inicijativama. Sportska infrastrukutra u gradovima se popravlja, niču moderni stadioni, trening centri i mesta za rekreaciju, modernizuju se školske sale i igrališta, a nivo usavršavanja trenera i mentora je sve veći.

Ubeđen sam da se mora nastaviti sa tako širokim, svestranim pristupom sportu. Važno je da svako pronađe aktivnost koja mu prija i izabere neki sport.

Želim uspeh, sreću i sve najbolje svima, 
Vladimir Putin".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading