(UZNEMIRIJUĆI VIDEO) CRNI DAN ZA HOKEJ Preminuo dečak kojeg je pak udario u grudi (FOTO)
Foto: Printscreen

Mladić, koji se zvao Vsevolod Malkov iz grupe igrača rođenih 2008. godine, preminuo je nakon što ga je udario pak na treningu u četvrtak.

Tim je objavio vest na svojoj veb stranici, opisujući incident kao „užasnu tragediju za celu hokejašku porodicu“.

- Tokom jednog treninga, nakon udarca paka od strane napadača, pak je pogodio igrača u grudi u predelu srca. Lekar ekipe je odmah asistirao hokejašu i pozvao Hitnu pomoć koja je izvršila mere reanimacije.

- Igračevo srce je pokrenuto, odveden je u bolnicu, ali dečak nije mogao biti spasen - dodaje se u saopštenju za javnost KHL tima.

SKA, koji je jedan od najvećih i najuspešnijih ruskih hokejaških timova, izrazio je saučešće porodici mladog igrača, obećavajući da će pružiti svu potrebnu pomoć i sprovesti sopstvenu istragu.

Slučaj su pokrenule i lokalne vlasti, koje su najavile da pokreću krivični postupak zbog mogućeg „nanošenja smrti iz nehata“.

- Prema preliminarnim podacima, 11. avgusta 2022. u popodnevnim satima, pak je ušao pod zaštitni oklop sportske uniforme tokom treninga - navodi se u saopštenju Istražnog komiteta.

Glavni trener muškog tima SKA Roman Rotenberg rekao je da su on i ostali u organizaciji "šokirani" tragedijom.

- Nisam spavao celu noć i razmišljao sam o dečaku. Teško je naći reči da se izrazi sva gorčina i bol gubitka, ovo je nenadoknadiv gubitak za našu akademiju, za klub, za celu veliku hokejašku porodicu - rekao je on.

- Nema ništa gore od smrti deteta. Definitivno ćemo pružiti svu neophodnu finansijsku podršku njegovoj porodici. Svako od nas duboko tuguje sa dečakovom rodbinom, on će zauvek ostati u našim srcima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading