IDE STOPAMA SVOJIH RODITELJA Angelina Topić:  Ponosna sam što idem tatinim i maminim stopama
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Divan je osećaj, srećna sam što mogu da nastavim stopama mojih roditelja i veoma sam ponosna što sam ćerka Dragutine i Biljane Topić, izjavila je mlada srpska atletičarka Angelina Topić.

Ona je na juniorskom šampionatu sveta u kolumbijskom Kaliju osvojila bronzanu medalju u skoku u vis, uprkos tome što se uoči finala, sa još grupom sportista, "otrovala hranom" u hotelu.

-Žao mi je što nismo svi skakali u ravnopravnim uslovima zbog te situacije i što nisam mogla maksimalno da iskoristim potencijal. Dala sam sve od sebe, ali verujem da bih mogla više da se nije desilo to što se desilo - rekla je Topić Tanjugu.

Ipak, ispred mene su još dve godine juniorskog staža i verujem da će biti još medalja, dodala je ona.

MRZIM PATETIKU ALI TI SI NEVEROVATNA Dragutin Topić ponosan na uspeh svoje ćerke (FOTO)


Uporedo, Angelina se takmiči u seniorskoj konkurenciji, a sledi joj Evropski sampionat, koji počinje narednog ponedeljka u Minhenu.

-U Minhen idem bez pritiska, to su devojke koje su mnogo starije i iskusnije od mene. Neće mi biti prvi put da stanem "rame uz rame" sa njima, imala sam tu priliku i na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Cilj mi je da uđem u finale - poručila je Angelina Topić.

Njen otac i trener Dragutin bio je evropski šampion 1990. godine, svetski juniorski prvak iste godine, ima medalje sa Svetskog i Evropskog dvoranskog prvenstva, kao i četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Atlanti, dok je majka Biljana bila veoma uspešna u troskoku i bronzana sa Svetskog prvenstva u Berlinu 2009. godine. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading