NIS i ove godine uz dečiji kamp „Srbija te zove“  - Sport okupio decu sa Кosova i Metohije, regiona i dijaspore

 

Polaznike su u kampu posetili Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Ministar Ružić je tokom posete izjavio da je Ministarstvo sa velikim zadovoljstvom podržalo ovu aktivnost s obzirom na veliki značaj koji sport ima u životu dece i omladine.

„Drago mi je što je Udruženje „Sportstars“ pre tri godine pokrenulo ovu akciju kako bi doprinelo unapređenju sporta i saradnje među mladima“, rekao je ministar i ocenio da je ovo dobra prilika da učenici uživaju u sportskim aktivnostima, druženju i učenju.

Promo

 

Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da broj ovogodišnjih polaznika govori o tome koliko je kamp značajan deci, ali da je on i najbolji pokazatelj svima koji podržavaju ovakve manifestacije da je ulaganje u mlade građenje naše budućnosti.

„Ovo je mesto na kome se neguju prave vrednosti i stvaraju budući šampioni i ponosni smo što smo deo ovakvog projekta. Godinama unazad, kroz različite društveno odgovorne programe, NIS ulaže u zajednicu, a fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je upravo podrška mladima i projektima koji doprinose njihovom razvoju“, izjavio je Grbić.

Promo

 

Željko Tanasković, stručni koordinator odbojkaškog kampa, rekao je da cilj kampa nije samo vrhunski sport, već i da se deca bave nekim vidom fizičke aktivnosti.

„Mi ćemo učiniti sve da okupimo što više dece i pružiti im šansu, da pored trenažnog procesa, upoznaju lepote Beograda i cele naše zemlje“, dodao je Tanasković.

U kampu „Srbija te zove“ ove godine učestvuje 200 polaznika uzrasta od 12-15 godina iz srpskih enklava na Кosovu i Metohiji, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Кanade i Кipra.

Promo

 

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treniraju ih vrhunski stručnjaci uz nadzor koordinatora, sportskih legendi: Željka Tanaskovića, Nenada Peruničića, Milana Gurovića, Bogdana Obradovića i Milorada Кosanovića.

Pored dva treninga dnevno, deca imaju i časove srpskog jezika i istorije, kako bi se što bolje upoznala sa našom kulturom, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

Pored kompanije NIS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kamp su podržali i Vlada Republike Srbije, Кancelarija za Кosovo i Metohiju, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Komentari (0)

Loading