TRI STRANE KOPAONIKA PO DEVETI PUT NA NAŠOJ PLANINSKOJ LEPOTICI Domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić trijumfovali na biciklističkom maratonu
Live Production

U velikoj međunarodnoj konkurenciji, startovalo je preko 400 biciklista, a pobedu na najdužoj stazi “Pančić” odneli su domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić. Biciklističkim maratonom ujedno je završen najposećeniji vikend letnje sezone na Kopaoniku, koji na obe manifestacije “Trail race Kopaonik” i “Tri strane Kopaonika” broji preko 1.000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

 

Na stazi “Beli meda” dužine 20km, u kategoriji žena trijumfovala je Neda Nedeljković sa vremenom 1 sat 55 minuta. Kod muškaraca najbrži je bio takmičar iz Crne Gore, Demir Mulić koji je trku završio sa 1 sat i 3 minuta.

Live Production

 

 

Na stazi “Jela” u dužini od 33,5km, prvo mesto u kategoriji žena pripalo je tačmičarki iz Makedonije Aniti Velickovskoj sa vremenom 2 sata 11 minuta. U muškoj kategoriji najbrži je bio Alek Bonev iz Bugarske, a on je trku završio za 1 sat i 42 minuta.

Na najdužoj i ujedno najzahtevnijoj stazi “Pančić” koja obilazi sve tri strane Kopaonika u dužini od 50km, trijumfovali su domaći takmičari. Najbrža učesnica bila je Jana Jolović sa vremenom 3 sata, dok je kod muškaraca u izuzetno napetoj završnici pobedio Srećko Đolić sa vremenom 2 sata i 15 minuta.

Live Production

 

 

Učesnici su ove godine imali priliku da se nadmeću i u posebnoj kategoriji električnih bicikala. Na stazi Beli meda pobedu je odnela Milica Bajković sa vremenom 50 minuta, dok je na stazi Jela trijumfovao takmičar iz Makedonije Toshe Gjorgjievski, sa vremenom 1 sat i 24 minuta.

“Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading