OLIMPIJADA U ČENAJU NAJAVLJUJE UZBUĐENJA Minimalni trijumfi Srbije, dovoljni za vrh tabele
M.S.

 

Posle Hrvatske, počeli su da se klizaju i drugi favoriti. Tako je Italija pobedila Norvežane, Ukrajina i Kuba, odnosno Mongolija i Mađarska igrale su nerešeno. Za sada se drže dobro prva dva favorita, Indijci i Amerikanci koji su ostvarili sigurne pobede.

Pobedu je zabeležila i muška reprezentacija Srbije. I ako po imenima, tj. rejtingu imamo mnogo bolji sastav, trebalo je to dokazati za stolom. Igrali smo u najjačem sastavu. Pobede su ostvarili Inđić i Markuš, remi je ostvario Ivanišević, dok je Ivić doživeo prvi poraz na turniru. Nadamo se da on dolazi u pravo vreme i da će nam upravo najmlađi igrač doneti važne poene.

OLIMPIJADA U ČENAJU NAJAVLJUJE UZBUĐENJA Minimalni trijumfi Srbije, dovoljni za vrh tabele

EPA

 

Pogledajmo najvažnije rezulatate 3. kola za muškarce:

1. India *) - Greece 3 : 1

2. Georgia - United States of America 1 : 3

3. Italy - Norway 3 : 1

4. Ukraine - Cuba 2 : 2

5. Czech Republic - Canada 1½ : 2½

6. Mongolia - Hungary 2 : 2

7. Guatemala - Serbia 1½ : 2½

U 4. kolu videćemo prvi veliki derbi između Francuske i Indije. Srbija je dobila ekipu po meri. To je ekipa Engleske predvođena Majklom Adamsom, koji i u šestoj deceniji igra na vrhunskom nivou. Biće ovo zanimljiv duel.

OLIMPIJADA U ČENAJU NAJAVLJUJE UZBUĐENJA Minimalni trijumfi Srbije, dovoljni za vrh tabele

EPA

 

Što se tiče dama i one su odigrale mečeve 3. kola. Do ovog kola nije bilo iznanađenja kod glavnih favorita. Pogledajmo i najzanimljivije rezultate:

1. England - India *) 1 : 3

2. Ukraine - Slovakia 4 : 0

3. Czech Republic - Georgia 1½ : 2½

4. Mongolia - United States of America 3 : 1

5. Estonia - Armenia 2½ : 1½

6. Serbia - Philippines 2½ : 1½

Indija, Ukraina i Gruzija sigurno nastavljaju da pobeđuju svoje protivnike. Ipak počeli su i favoriti da padaju, pa su tako reprezentacije Amerike i Jermenije doživele prve poraze.

Naše dame su baš kao i muškarci zabeležile minimalan, ali vredan trijumf za nastavak takmičenja. Pala je reprezentacija Filipina, zahvaljujući pobedi Adele Velikić, dok su Teodora

Injac, Jovana Erić i Marina Gajčin remizirale. Iskusna Irina Čeluškina kombinuje sastav i do sada jedino nije odmarala Marina Gajčin.

U narednom kolu očekuju nas ozbiljna iskušenja. Naše dame udaraju na petog favorita ekipu Francuske. One u svojim redovima imaju sjajan sastav koju predvodi velemajstor Sebag Marie. Ne sumnjamo da će naše devojke dati sve od sebe, kako bi ostvarile povoljan rezultat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading