ŠOKIRAO SEBE I SVET FORMULE JEDAN U pitanju je Britanac: Zaista najbrži u kvalifikacijama na Hungaroringu
Tanjug/Ap

Možda samo na 24 sata, ali ga ima.

U pitanju je vozač Mercedesa Džordž Rasel, Britanac za kog britanski medijski servis, Bi-Bi-Si, javlja da je "šokirao sebe i svet Formule 1 debitantskom pol pozicijom koju je osvojio na gran priju Mađarske".

A na Hungaroringu Rasel je zaista bio najbrži u kvalifikacijama, nadmašivši Ferarijev dvojac Karlos Sainc - Šarl Lekler, dok je lider šampionata Maks Ferštapen bio tek deseti, zbog problema s motorom.

Četvrtu poziciju, iza pomenutog trija Rasel - Saing - Lekler, zauzeo je Meklarenov Lando Noris, i to ispred Alipina Estebana Okona i Fernanda Alonsa. Raselov klupski kolega Luis Hamilton, bio je sedmi, i to jer ga je DRS sistem "izdao" u poslednjem "jurišu" na pol poziju. Pre toga, bio je za dve desetinke brži od Rasela.

Džordž Rasel je prvu pol poziciju u životu osvojio nadmašivši Sainca za 0,044 sekunde, a dodatnih 0,146 sekunde bio je sporiji Leklar. 

- Neverovatan osećaj, neverovatan. Sve je nestvarno. Juče smo imali verovatno najgori petak u celoj sezoni, nismo znali šta će se dešavati, a onda... onakav poslednji krug prvo mesto. Ne znamo baš odakle se on stvorio i svesni smo da nam nije doneo nikakve bodove, ali sada im se svakako nadamo - rekao je 24-godišnji Rasel.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading