STARTOVALA OLIMPIJADA U ČENAJU Srbija i kod dama i muškaraca ubedljiva na startu
ŠSS

 

Prema očekivanju, favoriti u prvom kolu nisu imali nikakvih problema pa su u muškoj konkurenciji, Indija, SAD, Norveška, Španija, Poljska i Azerbejdžan ostvarili ubedljive pobede.

I naša muška ekipa je bila ubedljiva, jer je savladala Maltu maksimalnim rezultatom. Selektor Miodrag Perunović je odlučio da igraju Ivić, Markuš, Ivanišević i Perunović. U prvom kolu se odmarala naša prva tabla, Aleksandar Inđić.

Zanimljivo je da je minimalan rezultat koji je neka ekipa ostvarila bio 3,5:0,5. Nosioci su maksimalno dali pola poena svojim protivnicima.

Već u sledećem kolu očekuju se zanimljiviji susreti:

1. Moldova : India *)

2. United States of America : Paraguay

3. Norway : Uruguay

4. Belgium : Spain

5. Poland : Colombia

6. Serbia : Kyrgyzstan

Srbija je i protiv Kirgistana favorit. Njihova tri igrača su nosioci intermajstorske titule, a jedan je međunarodni majstor. Ovo je prepreka koja se treba što ubedljivije i lakše savladati.

Što se tiče dama i ovde su viđene ubedljive pobede favorita, pa su tako Indija, Ukrajina, Gruzija, Poljska, Francuska itd. posle prvog kola maksimalni.

I naše dame su ostvarile trijumf. Irina Čeluškina, selektor ženske reprezentacije, opredelila se za sledeći sastav: Teodora Injac, Jovana Blagojević, Jovana Erić i Marina Gajčin. Naše devojke su bile maksimalne protiv Šri Lanke.

U narednom kolu od zanimljivijih parova, sastaju se:

1. India *) : Argentina

2. Turkey : Ukraine

3. Georgia : Lithuania

4. Croatia : Poland

5. France : Egypt

6. Chile : Serbia

Mečeve olimpijade koja se održava u Čenaju mogu se pratiti na mnogim svetskim portalima, a drugo kolo startuje u subotu od 11,30 po našem vremenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading