NASTAVLJA SE ŽETVA MEDALJA Srbiji i šesto zlato na Svetskim igrama policije
Foto: MUP Srbije

Posle Ljubiše Momčilovića koji je u streljaštvu osvojio zlatnu medalju u konkurenciji, verovali ili ne čak 92 strelca, usledila su takmičenja u džudou. 

Pančevac Branko Borenović danas je imao čak četiri borbe, sve četiri je pobedio, osvojivši zlato.

Zabeležio je pre podne dve pobede u kvalifikacijama (God Bike Holandija, pa Uganbajer Dalatiseren iz Mongolija) a onda je bio fenomenalan protiv ljubimca domaće publike u polufinalu,  Holanđanina Durge Mikea. Čak tri puta ga je izbacio sa tatamija i sudije se nisu dvoumile.

U finalu za rivala je imao snažnog Austrijanca Mihaela Niederorfer. Nije bilo lako, ali je Borenović uspeo jednim sjajnim zahvatom da obezbedi ipon i zasijala je šesta najsjajnija medalja. Borenovića su sa tribina bodrili vođa naše delegacije Aleksandar Milovanović, asistent Branko Aleksić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, karatisti Slobodan Bitević i Brankica Negovanović, kao i ceo tim strelaca.

NASTAVLJA SE ŽETVA MEDALJA Srbiji i šesto zlato na Svetskim igrama policije

Foto: MUP Srbije

 

 

Treba reći da je strelac Ljubiša Momčilović, bio bolji od sjajnih takmičara iz Sjedinjenih američkih država, Portugala i Španije, koji su mu bili najveći rivali za medalju. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, čestitao je obojici, istakavši da su zlatne medalje potvrda da su srpski policajci maksimalno spremni i da na najbolji način služe svojoj zemlji bilo gde da se pojave.

Za večeras se čekaju konačni rezultati u streljaštvu u pokretu, gde je konkurencija strahovita, ali se naš srpski tim nada da će takođe osvojiti medalju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading