NA NJIH RAČUNA SELEKTOR Savić saopštio spisak vaterpolista za Svetsku ligu
AP Photo/Anna Szilagyi

Srbiju će na turniru u Francuskoj predstavljati: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnicki), Ðorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Ðorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Zbog zdravstvenih razloga selektor nije mogao da računa na Lazara Dobožanova (Radnički) i Vladimira Mišovića (Crvena zvezda).

Srbija će u A grupi igrati sa Crnom Gorom 22. jula (18.00), Španijom 23. jula (16.00) i Australijom 24. jula (16.00). U B grupi takmičiće se Italija, Kanada, SAD i Francuska.

- Još ranije smo odlučili da u Strazbur zbog naporne sezone ne vodimo Strahinju Rašovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Ðorđa Lazića dok je Branislav Mitrović u Budimpešti, takođe po dogovoru završio akcije za ovo leto - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije i dodao:

- U godini izuzetno zgusnutog kalendara u Strazburu ćemo odigrati sa ovim timom najbolje što možemo, da i ovi igracvi osete zajedno ovo takmičenje. Preostali deo ekipe sa golmanima Dobožanovim i Mišovićem će od 21. jula nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading