SOLUN VIDEO POLJAKE NA DELU Srbija doživela poraz, šanse za medalju jako male
ŠSS

Ušlo se u krajnju brzinu i domete i na osnovu toga došlo se do ovih rezultata 6. kola:

1. POLAND - GERMANY-2 3½ : ½

2. ISRAEL - ISRAEL/TEL AVIV 1½ : 2½

3. GERMANY-1 - SERBIA 3½ : ½

4. HUNGARY - SLOVENIA-1 3 : 1

5. ALBANIA - SWEDEN 3 : 1

6. ENGLAND - ROMANIA 1 : 3

7. TURKEY - AUSTRIA 0 : 4

8. UKRAINE - NORTH MACEDONIA 2 : 2

9. GREECE/ESTH - GREECE/GALAXIAS 2 : 2

10. SLOVENIA-2 - GREECE/TRIANDRIA 4 : 0

Poljaci su protutnjali prosto kroz Nemačku 2. Bila je to prosto rapsodija igrača u crveno belom gde se pitao samo jedan tim. Bilo je u drugom meču zanimljivo videti duel dva Izraela. Pobedio je Izrael sastavljen od igrača iz Tel Aviva. Iako slabiji po rejtingu, proradio je inat i to je presudilo.

U trećem meču videli smo sudar prvog favorita Nemačke 1 i Srbije. Svi smo potajno očekivali više od naše reprezentacije i ako su Nemci važili za favorita. Svane je nadigrao našeg Budisavljevića koji je doživeo prvi poraz i sigurno da mu je teško pao. Problem je ležao u potcenjenom napadu ili prostornoj prednosti koju je Svane zaposeo. Posle je bilo jako teško da se odupre raznovrsnom napadu Nemca. U drugoj partiji Tadić je prepustio prostor Koelneru. Ovaj je to iskoristio i bio u nekoliko navrata pred pobedom, ali je jednog momenta sebe doveo u izgubljenu poziciju. Na kraju i Tadić ne koristi smeč, već pravi novu nepreciznost koja ga je odvela u ponavljanje poteza i remi. Marko Ivanović je odigrao jednu izjednačenu poziciju sa Koeleom. Odlučujuću grešku je napravio kada je izmenio topove. Prevideo je loš položaj svoga kralja, nasuprot protivničkom koji se stuštio na stranu crnog i napravio odlučujuću prednost koja je Ivanovića koštala poraza. Jurnuo je Ljepić na Krasteva na četvrtoj tabli. Videlo se da žarko želi pobedu. U tom napadu ostao je bez pešaka, ali i sa lošijom pozicijom. Pokušao je Ljepić da rizikuje, ali mu se to nije isplatilo, pa je i on kapitulirao.

Stanje pred poslednje kolo izgleda ovako: Poljska 11, Izrael Tel Aviv 9, Nemačka 1, Izrael, Nemačka 2 i Mađarska po 8, Srbija i Albanija po 7 itd.

U poslednjem kolu na Evropskom ekipnom šampionatu za juniore u Grčkoj evo najvažnijih parova: Izrael Tel Aviv- Poljska, Nemačka 2- Nemačka 1, Mađarska – Izrael, Srbija – Albanija.

Ne sumnjamo da će naša reprezentacija savladati reprezentaciju Albanije. Ipak, teško je očekivati da će se rezultati poklopiti i mi na osnovu drugog kriterijuma uzeti medalju. Šansa je verovatno propuštena u duelu protiv Mađarske, jer sa osam poena, zadržali bi šansu za medalju. Poljacima i remi odgovara za prvo mesto, dok je neizvesno oko podele preostale dve medalje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading