SRBIJA BACILA I AUSTRIJU NA PLEĆA U najavi veliki derbi protiv Nemačke 2
ŠSS

 

U drugom kolu naša reprezentacija nije dozvolila iznenađenje. Savladana je reprezentacija Austrije. U tom meču Srbija je bila favorit, ali je to trebalo dokazati i na tablama. Ovoga puta, jedini remi je zabeležio Stefan Tadić, dok su ostali naši pobedili. Budisavljević je odigrao jednu sjajnu partiju, gde je do izražaja došla njegova igra u završnici. Morgunov nije mogao ništa da uradi pa je predao partiju. Tadić je protiv Kristoferitša napadao, pokušavao da dođe do pobede, ali je Austrijanac, uspevao da se odbrani. U situaciji sigurne pobede naših, važna je bila svežina, pa je Stefan remizirao, kako bi sačuvao energiju za naredni dan. Marko Ivanović je zabeležio još jednu pobedu. Ovoga puta Marko je u trenucima kada je bio lošiji, situaciju dodatno zakomplikovao i primorao Marakovitsa da pogreši. Nakon toga Marko je krenuo u juriš sa a i b pešacima koji su mu doneli pobedu. Prvu pobedu na turniru zabeležio je i Andrej Ljepić. On je pobedio Pilshofera, na fantastičan način, prosto ga razorivši na kraljevom krilu.

Izrael je takođe nastavio da pobeđuje, jer su savladali Rumuniju. kao i Nemačka 2 koja je takođe izuzetno jaka. Upravo Nemačka 2 će biti naredni protivnik Srbije. Ovo je pravi izazov za našu reprezentaciju.

SRBIJA BACILA I AUSTRIJU NA PLEĆA U najavi veliki derbi protiv Nemačke 2

ŠSS

 

Ovo su najvažniji rezultati 2. kola:

1. ISRAEL - ROMANIA 3 : 1

2. HUNGARY - SWEDEN 2 : 2

3. AUSTRIA - SERBIA ½ : 3½

4. GERMANY 2 - ISRAEL/TEL AVIV 2½ : 1½

5. SLOVENIA 1 - POLAND 1½ : 2½

6. UKRAINE - GERMANY 1 1½ : 2½

Trenutno na tabeli Izrael, Srbija i Nemačka 2 imaju po 4 poena, Švedska, Mađarska i Poljska po 3 itd.

U 3. kolu ovo su najinteresantniji mečevi:

1. SERBIA : GERMANY 2

2. SWEDEN : ISRAEL

3. POLAND : HUNGARY

4. GERMANY-1 : SLOVENIA 2

5. ISRAEL/TEL AVIV : ENGLAND

Da podsetimo, mečeve možete pratiti na mnogim svetskim šahovskim portalima, a naša reprezentacija danas od 15 časova vodi važnu bitku protiv Nemačke 2.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading