SRPSKI HEROJI Odbili da igraju protiv tzv. Kosova, pa poslali snažnu poruku
Printscreen

Reprezentacija Srbije u odbojci na pesku otišla je na Balkansko prvenstvo kao favorit za medalju, ali su takmičenje završili kao deveti. Marko Makarić i Vukašin Rajković doneli su odluku da se povuku sa prvenstva nakon što su saznali da treba da igraju protiv lažne države "Kosovo". 

Odluku o povlačenju sa turnira doneli su čim su videli da će zbog neobičnog žreba u Turskoj morati da igraju protiv tima koji dolazi iz južne srpske pokrajine. I nisu izašli na teren! O svemu što se desilo govorili su za "TV Prva", a sa njima je bio i trener. 

U SUSRET LIGI NACIJA Kolaković saopštio spisak odbojkaša za mečeve u Gdanjsku

- Kada smo saznali za Balkansko prvenstvo, znali smo da je jedna njihova ekipa tamo. Organizatori su znali kakva je situacija i sklonili su nas žrebom. Mi smo pobedili u prvom kolu, a oni su izgubili. Pred nama je bio meč protiv Turske. Znali smo da ako izgubimo od Turske idemo na njih. Cilj nam je bio da pobedimo Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo šta nas čeka. Desio se scenario koji nismo priželjkivali. Medalja je bilo ranije, doći će ih još - rekao je Vukašin Radojković. 

Jednoglasni su bili odbojkaši da je ovo bila teška odluka, ali da po reakcijama naroda shvataju da su bili u pravu što su odlučili da napuste takmičenje. 

SRBIJA SRUŠILA KANADU Veliku podršku su imale Srpkinje i plasirale se na finalni turnir Lige nacija

- Kada smo saznali za Balkansko prvenstvo, znali smo da je jedna njihova ekipa tamo. Organizatori su znali kakva je situacija i sklonili su nas žrebom. Mi smo pobedili u prvom kolu, a oni su izgubili. Pred nama je bio meč protiv Turske. Znali smo da ako izgubimo od Turske idemo na njih. Cilj nam je bio da pobedimo Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo šta nas čeka. Desio se scenario koji nismo priželjkivali. Medalja je bilo ranije, doći će ih još - jasni su odbojkaši Srbije. 

Za kraj, otkrili su i svoje planove za budućnost. 

- Ima mnogo takmičenja, stalno treba da se putuje i igra. Videćemo, zavisi od finansijskih uslova šta ćemo moći da igramo. Cilj nam je da sakupljamo bodove, kako bismo naredne sezone igrali na jačim turnirima. Onda bismo imali šansu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sportista ima samo jedan cilj, fokusiran je na pobedu, nisu želeli da se bave politikom. Momci su put platili iz svog džepa, putovali su 24 časa, a onda se desi tako nešto. Ali idemo dalje. Pritisak je uvek prisutan, razvlači se energija jer se razmišlja i šta će biti - rekao je trener sprskih odbojkaša na pesku. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading