PRAZNIK KONJIČKOG SPORTA U nedelju na Beogradskom hipodromu 100. srpski galopski derbi, očekuje se dolazak Nikole Jokića
Miroslav Radojević

Beogradski hipodrom je najstariji sportski objekat u gradu, a trećeg jula na programu je jubilarni 100. galopski derbi.

Derbi je najznačajnija trka u kojoj se nadmeću trogoda grla i ime pobednika upisuje se zlatnim slovima.

O "trci života", kao i o eventualnom dolasku Nikole Jokića, razgovorali smo sa jednim od organizatora trkačkog dana Nemanjom Bobičićem.

- Početak trka zakazan je za 13 časova, ima ukupno 14 trka (po sedam galopskih i kasačkih). Glavno nadmetanje je 100. srpski galopski derbi i on počinje u 18.45, a sponzor je MaxBet - kaže Bobičić.

PRAZNIK KONJIČKOG SPORTA U nedelju na Beogradskom hipodromu 100. srpski galopski derbi, očekuje se dolazak Nikole Jokića

Miroslav Radojević

 

 

U derbiju će učestvovati 10 galopera.

- Glavni favoriti su tri grla porodice Alić, Fleš Mob sa džokejom Milanom Konkoljem, Trejel Houk u čijem sedlu će biti Željko Ilić i Anks koga će jahati Aleksandar Šašić. Tu je i prelepi zekan KK Perjanik Luis Fernando koji bi možda baš u derbiju mogao da pokaže svoj potencijal, a jahaće ga Italijan Kristijan Njezi - objašnjava naš sagovornik.

Hoće li pasti rekord star 40 godina?

Rekord galopskog derbija drži Sajrija iz ergele Ljubičevo koja je 1982. godine sa Draganom Gašom Đorđevićem u sedlu distancu od 2.400 metara pretrčala za 2,33.1 minut.

Kako kaže Nemanja Bobičić, ove godine trče odlični konji, pa je moguće da vidimo i novi rekord ili vremensko ostvarenje blizu rekorda.

Koliki je nagradni fond za najvažniju trku?

Nagradni fond iznosi 2.000.000 dinara, prvih pet u trci dobijaju novčane nagrade, jer je reč o jubilarnom derbiju (do sada su četiri prvoplasirana "ulazila u nagradu"). Pobednik će dobiti skoro 50%, tačnije 960.000 dinara - otkriva Bobičić.

U dve kasačke trke nastupiće i konji našeg slavnog košarkaša Nikole Jokića.

- S obzirom na to da je pauza u NBA, vrlo je moguće da će i Jokić doći na Beogradski hipodrom - kaže jedan od organizatora trka.

Još tri trkačka dana u ovoj sezoni

Sledeći trkački dan je 21. avgust kada se trči trka "Pehar predsednika republike".

Posle toga, biće organizovan jedan trkački dan u septembru i jedan u oktobru.

Ulaz je besplatan, a pored 14 uzbudljivh trka, očekuje nas i Ladies' day - konkurs za najlepši šešir i outfit na manifestaciji. Takođe, biće dostpuno i jahanje konjića za mališane.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading