SAVIĆ ZNA ŠTA JE UZROK PORAZA Velike oscilacije u igri, jeftino smo primali golove
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Dejan Savić je čestitao kolegi Tucaku. Novinari su ga pitali da li je ovo logičan rezultat u stvaranju jedne nove ekipe. 

-Ako bi se tako tešili, ali nije … Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitavim tokom meča smo jurili rezultat. Bili u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jeftine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacijama nismo reagovali kako treba - naglasio je selektor Dejan Savić. 

Zaročaran je posle meča bio i Sava Ranđelović.

-Zaslužena pobeda rivala, nismo bili ne željenom nivou. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta.

SO NA ŽIVU RANU Hrvati likuju posle pobede nad Srbijom

Branislav Mitrović je imao desetak odbrana, ali nije uspeo da spasi Srbiju poraza u četvrtfinalu. 

-Uvek je poraz u četvrtfinalu bolan, ali više treba da boli naša igra. Odbrana nije funkcionisala na potrebnom nivou, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od petog do osmog mesta.

Pored Hrvatske, plasman u polufinale je obezbedila Grčka, koja je pobedila SAD sa 16:11, u ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Španija i Crna Gora, odnosno Mađarska i Italija. Srbija će u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta igrati protiv poraženog iz meča između Španije i Crne Gore. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari (0)

Loading