SVETSKO PRVENSTVO ZA SREDNJOŠKOLCE Srbija je prvak sveta u ženskoj konkurenciji
Foto: privatna arhiva

Ogroman uspeh zabeležili su srednjoškolci, ženski odbojkaški tim Srbije na Svetskom prvenstvu u Brazilu! Osvojile su titulu prvaka sveta.

POBEDA "ORLOVA" Odbojkaši Srbije propustili sedam meč lopti, pa dobili Australiju u Ligi nacija

Nema sumnje da se radi o budućnosti srpskog sporta i sve čestitke ovim mladim devojkama. 

Srbiji odbojkaško zlato i na Svetskom prvenstvu za školarce! 

Godinama unazad srpski školarci osvajaju pregršt medalja na svetskim prvenstvima u različitim sportovima. Sada nam iz dalekog Brazila stižu nove lepe vesti. Na SP za srednjoškolce u organizaciji ISF (Svetska školska sportska federacija) devojke su osvojile zlatnu medalju, dok su dečaci bili osmi.

Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove, kao najbolja u Srbiji, predstavljala je našu zemlju na Svetskom školskog prvenstva u odbojci, koje se održalo u Brazilu od 19.06.-27.06.2022 (grad Iguacu). One su u finalu dobile Kineski Tajpeh rezultatom 3:1. Inače, ov škola je i pre dve godine na SP, osvojila zlato. Ovo je prva škola u istoriji koja je osvojila zlato na 2 uzastopna takmičenja.

Pored ženske ekipe učestvovala je i muška ekipa iz Požarevačke gimnazije, koja je na ovom prestižnom takmičenju osvojila 8 mesto. Napominjemo da su obe ekipe prošle celokupan sistem Saveza za školski sport Srbije i osvojile državno prvenstvo i na taj način stekle pravo učešća na Svetskom prvenstvu. I u muškoj i ženskoj konkurenciji za medalje se borilo 14 država.

Pored naših ekipa u Brazilu su se našle i sudije Ivana Barišić i Dragana Plavšić, koje su delegirane od strane Odbojkaškog saveza Srbije. Ivana je bila i glavni sudija na muškom finalu što govori koliko su se dobro pokazale tokom takmičenja. Delegat na SP ispred ISFa bio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Dečaci: Požarevačka gimnazija - Uroš Trailović, Nikola Stanojević, Veljko Ristić, Luka Vujović, Dušan Ristić, Aleksa Anđelković, Luka Predić, Jovan Mihajlović, Mateja Predić, Nikola Milošević i Profesor Nikola Mojsilović.

Devojčice: - Gimnazija "Branko Radičević" Stara Pazova - Una Vajagić, Ivona Lazović, Milica Keser, Marija Jovišić, Maša Lakićević, Magdalena Šarac, Sara Marinković, Sofija Đekić, Lana Leposavić, Kaja Stjepović, profesorka Ivana Marković i Direktor Miroslav Marković.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading