SVE JE JASNO Ministar Mali otkrio koliko novca su od države dobili Crvena zvezda i Partizan, ali i koliko duguju
Printscreen/Instagram

- Ova tema je veoma interesantna. Mi smo uradili detaljnu analizu fudbalskih i košarkaških klubova Zvezde i Partizana. Zvezda ima nasleđeni problem koji traje decenijama. Imate situaciju da državi možete da dugujete koliko hoćete. Većina nas nije razumela koliko je poraez važan. Uspeli smo da pomognemo privredni, građanima, izgradimo bolnice, škole, sve se to finansira iz poreza. zato mi je veoma važno da svaki građanin uvek uzme finskalni račun. Nemamo možda jedan vrtić, još jedan parkić i zato mi je to izuzetno važno - počeo je ministar Mali tokom gostovanja na tv "Pink".

Nastavio je u istom ritmu.

- To je taj nasleđeni decenijski problem. Poslednjih par dana smo uradili detaljnu analizu koliko smo pomogli i Zvezdi i Partizanu i stalno je pitanje koliko je i da li je država pomogla. I sa druge strane, sa koliko su njihova dugovanja za porez. Oni su u nekom reprogramu, ali se to nagomilava iz govdine u godinu.

ZVEZDA PLAĆA DUPLO VIŠE OD PARTIZANA “Večiti” dobili po džepu zbog finalne serije

Ministar je otkrio tačne cifre.

- Od 2012. do 2022 Košarkaški klub Crvena zvezda je od države dobio 26 miliona evra. U istom peridou Košarkaški klub Partizan je dobio 24.4 miliona evra, što od države, a tu je 8.9 miliona evra od Naftne industrije Srbije. Vrlo precizan podatak. U principu je to izbalansirna pomoć i jednima i drugima. Za porez duguju Zvezda 96.6 miliona dinara, a Partizan 649.7 miliona dinara. Dakle, ogroman dug za porez. Pogledajte kakva je to navika - zaključio je Mali.

Posle košarke prešao je na fudbal.

- FK Crvena zvezda u poslednjih deset godina je dobila 17.6 miliona evra i 40.5 miliona od Gasproma, gde im je država pomogla. A FK Partizan je dobio 14 miliona evra i tu je velika razlika. Zvezda je dobila skoro 50 miliona više zajedno sa sponzorom i moramo da nađemo jakog sponzora za crno-bele. Zvezda za porez duguuje 859,7 miliona dinara, a 1.299.000.000. dinara. Crno-beli duguju mnogo više državi na ime poreza, ali moramo pod hitno da im nađemo jakog sponzora - zaključio je Siniša Mali.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading