PARAĆIN DOMAĆIN KUPA SVETOZAR GLIGORIĆ Jedanaest muških i četiri ženska kluba bore se za pehar
Saša Jevtić

 

Ove godine, jedanaest muških i četiri ženske ekipe, prijavile se za učešće. U hotelu Prestiž takmičenje je počelo 31. maja i trajaće do 3.juna, tako što će muške ekipe kao i prethodnih godina igrati pet kola, a žene će igrati Berger, odnosno svaka ekipa protiv svake ekipe.

Nakon ovog takmičenja, ŠSS je uveo novi format, a to je pojedinačno prvenstvu Srbije u blicu i rapidu, koje prema listi učesnika obećava dobar i kvalitetan sastav i zanimljive borbe 4. i 5. juna

Šansu za prvo mesto bar po rejtingu ima NŠK sa 2475, Jelica sa 2433, a Jugović sa 2357. Uz ekipu Turbine koja je četvrta po rejtingu treba tražiti pobednika ovogodišnjeg kupa. Na kupu će igrati i reprezentativac Srbije Robert Markuš za NŠK koji ima i najveći rejting od igrača.

Sadašnji nagradni fond je raspoređen u iznosu od 200.000 za muške ekipe i to: 100.000, 60.000 i 40.000 dinara za prve tri ekipe, dok pobednik kod žena osvaja 40.000 dinara.

U prvom kolu odigrani su sledeći mečevi:

MUŠKARCI:

1. NOVOSADSKI ŠK - N.Sad TREPCA - K.Mitrovica 3½ : ½

2. HERCEGOVAC - Gajdobra JELICA - Goračići 0 : 4

3. JUGOVIĆ - Kać BOŽEVAC - Boževac 2½ : 1½

4. SIRMIUM- S.Mitrovica TURBINA - Vreoci 0 : 4

5. RUDAR - Kostolac ROKADA - Varvarin 4 : 0

6. OŠK PARAĆIN 2 DCK - Paraćin slobodan 2 :

Favoriti su prema očekivanjima visokim rezultatima porazili protivničke ekipe, a već u drugom kolu videće i prve sudare favorita gde se sastaje Turbina protiv NŠK-a.

ŽENE:

1. PARAĆIN Paraćin - RADNIČKI - Ćuprija 2½: ½

2. JUGOVIĆ Kać - REMBAS - Resavica 3 : 0

I kod žena nije bilo iznenađenja, pa će već u drugom kolu sudar Jugovića i Paraćina odrediti pobednika.

U sredu na programu imamo duplo kolo kod muškaraca, a jutarnji termin kreće od 10,00 časova. Kao i prethodnih godina obezbeđen je prenos uživo, koji se može pratiti na sajtu Šahovskog saveza Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading