ČUDO Devojčica koja nedavno zadivila Srbiju za Alo! priča o svom podvigu
Privatna arhiva

 

Da li možete da zamislite da ceo set za neku ekipu jedna igračica odigra sama? Teško, ali upravo to se dogodilo Anji Lukić (14), mladoj odbojkašici Radničkog 1977 iz Kragujevca, koja je četvrti, odlučujući set protiv ekipe Tehničara iz Kraljeva (3:1) na finalnom turniru Pionirskog prvenstva Srbije u Ubu dobila odserviravši 25 asova!

ČUDO Devojčica koja nedavno zadivila Srbiju za Alo! priča o svom podvigu

Privatna arhiva

 

Čini se da je ostvarila rekord nezabeležen i u svetskim razmerama, iako se odnosi samo na pionirski uzrast. Anja je servisom slala projektile koje protivnice nisu mogle da zaustave. Ona igra na poziciji tehničara, a servis joj je specijalnost. Dosadašnji rekord joj je bio 15 asova u jednom setu.

Reprezentacija - najveći san

Naravno, Anja Lukić veruje da će uspeti u nastojanju da napravi ime koje će imati značaj u odbojci. Volela bi da zaigra za neki veći klub, a reprezentacija joj je san.
- Idoli su mi Maja Ognjenović i turska odbojkašica Džansu Ozbaj.
Obe igraju na poziciji tehničara, pa to i ne čudi.

Anja, koja odbojku trenira četiri godine, biser je u ekipi čiji su treneri Miodrag Ristović i Jelena Tomašević. Ona je, međutim, skromna. Nije mogla da odgovori na pitanje da li je najbolja igračica svog tima, ali u jedno je ipak sigurna:

- U servisu jesam najbolja. Retko kad promašim - kaže dugonoga devojčica.
Ima mirnu ruku, i na terenu ne paniči, a onda bira koji će „projektil“ poslati na protivničku stranu. Kombinujem vrstu servisa. Sve zavisi od toga ko je preko puta mreže i kako se devojčice postave.

ČUDO Devojčica koja nedavno zadivila Srbiju za Alo! priča o svom podvigu

Privatna arhiva

 

Anjin klub nema seniorsku ekipu, ona igra i u kadetskoj konkurenciji. Kaže da su ova prvenstva mlađih kategorija njima jedina prilika da se pokažu. Ona se, svakako, prikazala u najboljem svetlu.

S obzirom na to da igra tehničara, što bi u poređenju sa fudbalom ili košarkom značilo organizatora igre, najviše pažnje posvećuje dizanju, što je, kako kaže, za tehničara najvažnije.

ČUDO Devojčica koja nedavno zadivila Srbiju za Alo! priča o svom podvigu

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Odličan đak

Anja ne propušta nijedan trening. Potpuno je posvećena odbojci. Ali to joj ne smeta da bude odličan đak u Osnovnoj školi „Stanislav Sremčević“. U porodici jedino mama Jasmina nema nikakve veze sa sportom, pa je njena obaveza da traži maksimum u školi. I mlađi brat Janko je povukao na oca pa igra u Fudbalskom klubu Vašarište, koji trenira nekadašnji fudbaler Partizana Borko Marinković.

Sportski gen je nasledila od oca Marka, koji je bio fudbaler kragujevačkog Radničkog do Druge lige, a potom za Zastavu i Slaviju, takođe iz grada na Lepenici, pa za Badnjevac, Partizan iz Cerovca, Napredak iz Kušiljeva i sada za OFK Napredak iz Markovca, u Podunavsko-šumadijskoj zoni. Nekada je bio centarfor, a sada igra štopera.

- Tata je moj najverniji navijač i najveća podrška. Zna da pohvali, a ume da pronađe grešku i u nekoj sitnici. Ono što misli najiskrenije mi kaže - ističe mlada nada kragujevačke, a verujemo i srpske odbojke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading