NEUMOLjIVI VETERANI NA 64 POLjA Majski šahovski turnir Brestovac -2022.“ u Donjem Brestovcu pružio zanimljive partije
T. Stevanović

Ovo poveće leskovačko povrtarsko selo dva puta godišnje u okviru programa mesnog Doma kulture, između ostalih manifestacija, organizuje i tradicionalni šahovski turnir.

Ove godine vodila se bespoštedna bitka ljubitelja drevne igre, uglavnom veterana, po „Švajcarskom sistemu“ u velikoj sali ove kulturne ustanove sa veoma bogatom tradicijom.

Ove godine kao favoriti istakli su se prošlogodišnji pobednici turnira ali bilo je tu i novoprijavljenih veoma uspešnih kategornika.

NEUMOLjIVI VETERANI NA 64 POLjA Majski šahovski turnir Brestovac -2022.“ u Donjem Brestovcu pružio zanimljive partije

T. Stevanović

 

Na kraju turnira prvo mesto po „Švajcarcu“ osvojio je Goran Ignjatović iz Niša sa 6 poena.Odmah za njim je na drugom mestu Dragoljub Mitić iz Orljana,dok se na trećem mestu plasirao Jovica Savić iz Niša.

Čast brestovačkih šahista spašavali su talentovani Markovići, Nebojša i Dušan, otac i sin. Pobednici ovodišnjeg „majskog šahovskog turnira“ u Brestovcu dobili su pehare,diplome i prigodne nagrade organizatora i sponzoraa,a oastali učesnici zahvalnice...

Kako nezvanično saznajemo ovogodišnji „jesenji turnir šahista“ leskovačkog i niškog pomoravlja održaće se krajem tekuće godine u vreme Sv.Nikole, velike krsne slave koja se značajno i u povećem broju slavi među domaćinima u ovom selima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading