BUDUĆI ŠAMPIONI U POSETI ALO! REDAKCIJI Mališani iz Pančeva nastavili žetvu medalja, pa dobili zlata vredne savete od predsednika Lazića (VIDEO)
Alo!/Vladimir Marković

 

Šahovski klub Aljehin prava je riznica talenata o čemu svedoči i nedavna žetva medalja u Staroj Pazovi gde su šahisti i šahistkinje ovog kluba zablistali i pokazali da Predrag i Ksenija Tomin rade sjajan posao.

Otac i ćerka posvetili su se radu sa decom, a ona im vraćaju na najbolji mogući način. Medalje i uspesi se samo nižu, pa nije ni čudo što mnogi ističu da je upravo Aljehin najbolja škola za mališane koji žele da se bave šahom.

Članovi kluba iz Pančeva bili su gosti redakcije "Alo!" i tom prilikom mogli su da vide kako nastaju dnevne novine, kako naše kolege pišu tekstove za portal, ali i da odigraju partiju sa predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem koji im je poželeo dobrodošlicu i dao im važan savet, ali i spremio prigodne poklone.

- Pre svega hoću da vam poželim dobrodošlicu u našu redakciju. Pratio sam vaše rezultate, ostvarili ste ozbiljna dostignuća. Jako nam je drago što ste ovde. Znam da su među vama budući šampioni. Vaša škola "Stevica Jovanović" iz Pančeva je najbolja u Srbiji. Radite sa najboljim mogućim trenerima. Ksenija i Predrag Tomin rade sjajan posao i niste mogli da odaberete bolju školu šaha. Bez puno treninga nema ni uspeha, važno je da volite šah i ne sumnjam da ćete ostvariti najbolje rezultate. Srbija ima mnogo dobrih mladih igrača i mi ćemo uvek biti tu da pomognemo. Želim vam što više medalja u budućnosti - rekao je Dragan Lazić.

BUDUĆI ŠAMPIONI U POSETI ALO! REDAKCIJI Mališani iz Pančeva nastavili žetvu medalja, pa dobili zlata vredne savete od predsednika Lazića (VIDEO)

Alo!/Vladimir Marković

Partija protiv predsednika ŠSS

 

Predrag Tomin, predsednik kluba i trener otkrio nam je kako je sve počelo i kako je njegov klub od svega troje članove stigao do toga da uvek ima predstavnike na Evropskom prvenstvu.

- Stvorio se broj dece koji je putovao do Beograda i oni su tamo trenirali, pa smo mi odlučili da toj deci omogućimo da treniraju u Pančevu. Počelo je sa troje, četvoro mališana, a sada naš klub broji oko 40 polaznika. S vremenom počeli su da dolaze i rezultati. Od 2002. godine pa do danas naš klub je na prvenstvu Evrope uvek imao bar po jednog takmičara.

Zahvalnost predsedniku ŠSS Draganu Laziću

Ksenija i Predrag Tomin zahvalili su se predseniku ŠSS Draganu Laziću na gostoprimstvu i šansi da se glas o malim šampionima čuje daleko.

- Zahvaljujemo se gospodinu Laziću i zaposlenima u dnevnom listu Alo! na predivnom gostoprimstvu. Drago nam je što su uspesi naših kadeta zapaženi i u Šahovskom savezu Srbije i što šahovski savez veliku pažnju poklanja kadetskom šahu - istakli su Ksenija i Predrag Tomin.

Šah, ali i po još jedan sport

Mališani iz Pančeva ne samo da su talentovani za šah, već su i odlični đaci. Škola nikako ne sme da se zapostavi, a o tome je govorio i predsednik Lazić zajedno sa predstavnicima ŠK Aljehin.

U razgovoru sa budućim šampionima saznali smo da svi, pored šaha, treniraju još neki sport. Od fudbala, plivanja, odbojke, pa do atletike... sport je ono što uvek čini decu srećnom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading