ONA JE ZVEZDINA TALIJA Božica se vratila iz daleke Azije, osvojila duplu krunu sa crveno-belima, a onda je saznala sjajne vesti
Foto: Alo!/ Aleksandar Nalbantjan/Privatna arhiva

 

 

Odbojkašice Crvene zvezde posle devet godina čekanja ponovo su osvojile duplu krunu i upisale se zlatnim slovima u istoriju crveno-belih, ali i srpske odbojke. Važan deo ekipe koja je brzo prirasla za srce "zvezdašima" je Božica Marković (24) lepa odbojkašica koja se početkom prošle sezone vratila među svoje.

Reprezentativka Srbije bila je gost redakcije "Alo!" i tom prilikom nam govorila o utiscima nakon dva trofeja u svega mesec dana, odluci da se vrati u Zvezdu, dalekoj Aziji, kao i predstojećim obavezama u Ligi nacija.

Sada kada su se utisci slegli, kako se osećaš? Da li si svesna kakav uspeh ste postigli osvajanjem duple krune?

- Osećaj je fenomenalan. Ponosna sam na tim jer i pored svih problema koji su nas pratili na terenu i van njega uspele smo da izađemo kao pobednici. Presrećna sam.

Prošlog leta si stigla u Zvezdu, da li si tada mogla da očekuješ ovako nešto? Kako si se uopšte odlučila za povratak među crveno-bele?

- Da budem iskrena očekivala sam, jer je ekipa napravljena za velike uspehe, devojke koje znaju kako se trofeji osvajaju i jako sam srećna sto sam bila deo svega toga. Kad sam prošlog leta imala razgovor sa predsednikom kluba, Nikolom Rosićem, shvatila sam da imamo iste želje i ciljeve i sad na kraju sezone sam sigurna da je to bila prava odluka.

ONA JE ZVEZDINA TALIJA Božica se vratila iz daleke Azije, osvojila duplu krunu sa crveno-belima, a onda je saznala sjajne vesti

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Prethodnu sezonu provela si daleko od kuće, u Kineskom Tajpeju u ekipi Top Spid. Kako sada gledaš na taj potez? Kakve uspomene nosiš iz Azije?

- Sezona na Tajvanu je pre svega bilo jedno životno iskustvo pa tek onda igračko. Za vreme provedeno tamo daleko od mojih bližnjih upoznala sam sebe bolje i napredovala ne samo kao igrač nego i kao osoba. To su uspomene koje ću pamtiti ceo život.

Imala si prilike da igraš i za reprezentaciju tokom Lige nacija, sada je usledio i novi poziv, koliko ti je značilo to iskustvo?

- To iskustvo je bilo neprocenjivo. San i privilegija svakog sportiste je da igra za nacionalni tim i zahvalna sam što sam dobila tu priliku. Nedavno sam dobila novi poziv selektora. Želim da u narednom periodu opravdam očekivanja počev od predstojeće Lige Nacija.

ONA JE ZVEZDINA TALIJA Božica se vratila iz daleke Azije, osvojila duplu krunu sa crveno-belima, a onda je saznala sjajne vesti

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

 

Nekako kako je sezona odmicala tako je na tribinama bilo sve više navijača, oni su vas donekle i nosili do pobede u četvrtoj i petoj utakmici. Koliko vam je pomogla njihova podrška i kada bi mogla da povučeš paralelu kako bi uporedila navijače kod nas i u Aziji gde su pravili lutke s tvojim likom, bodrili vas na razne načine...?

- S obzirom na to da je, nažalost, odbojka u Srbiji slabo praćena srećna sam što su tribine bile sve punije kako se sezoni bližio kraj. Ovim putem želim da se zahvalim našim navijačima koji su nas bodrili u najbitnijim trenucima. Na poslednjem derbiju smo izašle ekipno sa peharima pred punu "Marakanu", to je stvarno neverovatan osećaj. Što se tiče navijača u Aziji, oni su mi stvarno obeležili provedeno vreme tamo, veliki fanatici i ljubitelji odbojke. Meni lično je mnogo veći doživljaj igrati pred našim navijačima gde možemo da osetimo emociju koja dolazi sa tribina.

Kakvi su ti dalji planovi, napad na Ligu šampiona sa Zvezdom ili možda promena sredine?

- Još uvek nemam odgovor na to pitanje. Sezona je tek završena i sad je trenutak da se uživa u svim uspesima. Zvezda je moj klub i uvek će imati moju podršku, kao igrača i kao navijača.

Kako ćeš provesti predstojeći Vaskrs?

- Vaskrs ću provesti u krugu porodice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading