DA LI JE ZAVRŠENA HAMILTONOVA ERA? Lekleru pol pozicija u Australiji, Britanac tek peti!
Tanjug/Ap

 

Lekler je do druge pol pozicije u sezoni stigao rezultatom 1:17,868 minuta, odnosno bio je za 0,286 sekundi brži od aktuelnog šampiona sveta Maksa Verstapena u Red Bulu.


Sjajna vožnja Leklera donela je Ferariju prvu pol poziciju u Melburnu još od Kimija Raikonena 2007. godine.

Treće vreme imao je drugi vozač Red Bula Serhio Peres koji je za 0,372 sekunde bio sporiji od Leklera, četvrto mesto osvojio je vozač Meklarena Lando Noris, ispred dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Džordža Rasela.
DA LI JE ZAVRŠENA HAMILTONOVA ERA? Lekleru pol pozicija u Australiji, Britanac tek peti!

Tanjug/Ap

 


Hamilton, koji je osvojio pol pozicije na šest prethodnih trka održanih u Melburnu, bio je na kraju za 0,957 sekundi sporiji od Leklera.

Treći deo današnjih kvalifikacija prekinula je crvena zastava posle udesa vozača Alpina Fernanda Alonsa. To je najviše pogodilo Karlosa Sainca u Ferariju koji je bio na putu da postavi najbolje vreme, ali je malo pre cilja morao da odustane.

Sainc će na kraju trku početi kao deveti, a Alonso kao deseti, dok su ispred njih vozač Meklarena Danijel Rikardo i Esteban Okon, vozač Alpina.

Posle prve dve trke, Lekler je vodi u šampionatu sa 45 bodova, Sainc je drugi sa 33, dok je aktuelni svetski šampion Verstapen treći sa 25 bodova.


Trka za Veliku nagradu Australije na programu je sutra od 7.00.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading