POBEDIO RAK, OBORIO ČAVIĆEV REKORD, PA UŠAO U ISTORIJU! Srpski plivač napravio čudo dva meseca nakon operacije i zadivao Ameriku!
OKS

Srpski plivač Andrej Barna ostvario je ogroman uspeh na mitingu u San Antoniju gde je uspeo da osvoji zlatnu medalju na 100 metara slobodnim stilom.

Srbin je imao identično vreme kao najbolji plivač današnjice Kejleb Dresler (49,13) pa su u finalu dodeljene dve zlatne medalje, jedna Barni, a druga Amerikancu.

Put srpskog plivača nije bio nimalo lak, a malo se zna o tome da je imao rak bubrega. Na sreću nije morao ne terapije, ali jeste išao na operaciju posle koje se vratio i nastavio da se bavi plivanjem.

POBEDIO RAK, OBORIO ČAVIĆEV REKORD, PA UŠAO U ISTORIJU! Srpski plivač napravio čudo dva meseca nakon operacije i zadivao Ameriku!

OKS

 

- Nisam znao da li ću moći da plivam ponovo, bilo je mnogo stvari koje sam morao sam da otkrijem. Hvala Bogu, sve je prošlo sjajno. Uspeo sam da ustanem na noge i da se vratim u bazen već nakon dva meseca - otkrio je jednom prilikom Subotičanin.

Barna je 2020. godine dobio nagradu za povratak godine. Na Olimpijskim igrama falilo mu je 12 stotinki da se nađe u finalu. Uspeo je da obori nacionalni rekord na 100 metara kraul, koji je držao Milorad Čavić. Postao je prvi Srbin koji je plivao ispod 48 sekundi (47,94).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading