PRVA LIGA SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU Vukovi i Kragujevac nemilosrdni, Zmajevi sigurni protiv Novog Sada
SAAF/Dragan Zabunović

U subotu u Beogradu trenutni šampioni Srbije Vukovi iz Beograda ubedljivo su savladali gostujući tim Mamute iz Kikinde rezultatom 41:06.

U nedelju su odigrane dve utakmice, jedna u Beogradu i druga u Kragujevcu. Divlji veprovi iz Kragujevca savladali su ekipu Black hornets iz Jagodine rezultatom 42:0, a Plavi zmajevi su na domaćem terenu pobedili ekipu Wild dogs iz Novog Sada rezultatom 15:0.

U subotu u sportskom centru Rakovica, Vukovi su imali relativno lak posao. Već na poluvremenu rezultat je bio 34:6 i utakmica je bila praktično gotova. Ekipa Mamuta je imala velikih kadrovskih probleme i u Beograd su doputovali sa malim brojem igrača. U redovima Vukova trčanjem i poenima istakao se mladi raningbek Aleksandar Bogdanović, a po jedan hvatanje za tačdaun imali su prošlogodišnji MVP Prve lige Srbije Tihomir Todorov, Petar Bajalica i Dimitrije Obradinović.

Kikinda je početkom druge četvrtine postigla jedan tačdaun, kada je kvoterbek Branislav Fekete pronašao svoju omiljenu metu reprezentativca Srbije Mateju Almašija.

PRVA LIGA SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU Vukovi i Kragujevac nemilosrdni, Zmajevi sigurni protiv Novog Sada

Wild Boars/Aleksa Petrovski

 

Narednog dana na pomoćnom terenu stadiona "Čika Dača" u Kragujevcu domaći tim Divlji veprovi ugostili su mladu ekipu Black Hornets iz Jagodine. Od starta utakmice Divlji veprovi su kontrolisali situaciju na terenu i nisu dozvoljavali napadu Jagodine da stvori priliku da poentira. Presudno je bilo prvo poluvreme, u tom periodu igre, Divlji veprovi postigli su 36 poena, koje su ostavrili Veljko Stojanović, Tomo Todorović, Milan Novaković i Stefan Todorović. 

U drugom poluvremenu ekipa Kragujevca je odlučila da pružil priliku mlađim igračima, te smo u poslednjim minutima meča videli i Aleksu Đokića na mestu kvoterbeka. U poslednjoj četvrtini bacanje od devet jardi uhvatio je hvatač Aleksa Smiljić, koji je tim potezom postavio konačan rezultat 42:0.

PRVA LIGA SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU Vukovi i Kragujevac nemilosrdni, Zmajevi sigurni protiv Novog Sada

SAAF/ Dragan Zabunović

 

Poslednji meč je igran na stadionu FK Heroj u Jajincima, gde su Plavi zmajevi savladali ekipu Wild dogs iz Novog Sada rezultatom 15:0.

Zmajevi su postigli po jedan tačdaun u oba poluvremena, što je bilo dovoljno za pobedu na uvertiri sezone. Prvi tačdaun postigao je iskusni trkač Željko Kostić, a mladi kiker Mihajlo Radosavljević je potvrdio prednost. Do novih poena Zmajevi su došli posle hvatanja novog igrača Luke Vukojevića. Konačnih 15:0 je posle pretvaranja za dva poena potvrdio trčanjem kvoterbek Ognjen Mitrović. 

U narednom kolu, 2. i 3. aprila Kikinda će dočekati ekipu Wild dogs iz Novog Sada. Plavi zmajevi putuju u Jagodinu gde će odmeriti snage sa Black hornetsima, a u Požarevcu domaći Pastuvi dočekaće Divlje veprove iz Kragujevca.

Rezultati 1. kola Prve lige Srbije:

Vukovi Beograd – Mammoths Kikinda 41:6

Plavi zmajevi Beograd – Wild dogs Novi Sad 15:0

Wild boars Kragujevac – Black hornets Jagodina 42:0

Požarevac Pastuvi slobodni

Drugo kolo, 2-3. aprila:

Subota:

16h Stadion FK Žak Kikinda

Mammoths Kikinda – Wild dogs Novi Sad

Nedelja:

15h Gradski stadion Požarevac

Pastuvi Požarevac – Wild boars Kragujevac

16h teren u Kočinom selu kod Jagodine

Black hornets Jagodina – Blue dragons Beograd

Vukovi Beograd slobodni

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading