OKLOPNICI SE VRAĆAJU NA TEREN Startuje Prva liga Srbije u američkom fudbalu
SAAF.RS

Prvu ligu Srbije u američkom fudbalu u 2022. godini prema plasmanu iz 2021. godine činiće 7 klubova -  Kragujevac Wild Boars, Vukovi Beograd, Novi Sad Wild Dogs, Blue Dragons Belgrade, Jagodina Black Hornets, Požarevac Pastuvi i prošlogodišnji šampioni Druge lige Srbije ekipa Kikinda Mammoths.

Prvobitno je planirano da se ove godine u Prvoj ligi Srbije takmiči 8 klubova, ali je nakon istupanja prošlogodišnjih vicešampiona Banat Bulls-a broj klubova ostao na 7.

Serbian Bowl titulu brani ekipa SBB Vukovi iz Beograda, koji su prošle 2021. sezone u XVI Serbian Bowl-u savladali ekipu Banat Bulls-a rezultatom 21:14.

Sistem takmičenja

Nova sezona donela je i novi sistem takmičenja, uvedena je vajld kard runda! Kao i prošle sezone, u ligaškom delu takmičenja, svaki tim igra protiv svakog tima jednokružno, bilo kao domaći tim, ili kao gostujući tim. Posle odigranog ligaškog dela takmičenja, u “vajld kard” kolo plejofa ulaze timovi plasirani od trećeg do šestog mesta. Trećeplasirani tim, kao domaćin, igra protiv šestoplasiranog tima, dok četvrtoplasirani tim, kao domaćin, igra protiv petoplasiranog tima. Pobednici utakmica “vajld kard” kola plejofa plasiraju se u polufinale. U polufinalu, prvoplasirani tim, kao domaćin, igra protiv lošije plasiranog pobednika “vajld kard” kola plejofa na tabeli nakon odigranog ligaškog dela takmičenja, dok drugoplasirani tim, kao domaćin, igra protiv bolje plasiranog pobednika “vajld kard” kola plejofa na tabeli nakon odigranog ligaškog dela takmičenja. Timovi koje pobede u polufinalu igraju finalnu utakmicu, “Serbian Bowl”.

U okviru 1. kola Prve lige Srbije u američkom fudbalu dve utakmice igraju se u Beogradu, dok se jedna igra u Kragujevcu.

Sezonu otvara ekipa Vukova iz Beograda koji na stadionu Sportski centar Rakovica u subotu 26. marta od 15:15 časova dočekuju novajliju u ligi, ekipu Mamuta iz Kikinde. Prošlu sezonu Vukovi su završili sa perfektnim skorom - bez i jednog poraza. Ove sezone ekipa Vukova se opet oslanja na inostranog kvoterbeka, dok će se Kikinda ove sezone u potpunosti osloniti na domaće igrače i domaću struku. 

Druga utakmica prvog kola odigraće se u Kragujevcu na pomoćnom terenu "Čika Dače" gde će kragujevački Divlji veprovi dočekati uvek nezgodne komšije iz Jagodine ekipu Stršljenova.  Ove godine ekipa Divljih veprova na svom rosteru ima tri stranca, dok će ekipa Jagodine novu sezonu u najvišem rangu provešće u društvu dva importa – kvoterbek i risiver.

Poslednji meč prvog kola igra se u Beogradu, tačnije u Jajincima, gde će ekipa Plavih zmajeva dočekati ekipu iz Wild dogs-a iz Novog Sada. Plavi zmajevi iz Beograda ove sezone računaju na dva import i jednog non-homegrown igrača, dok se ekipa Novog sada i ove sezone u potpunosti oslanja na domaće igrače i domaću struku, budući da je to politika kluba od samog osnivanja.

 

Raspored utakmica 1. kola:

Subota

SBB Vukovi Beograd – Kikinda Mammoths 15.15

Nedelja

Wild boars kragujevac – Black hornets Jagodina 14.00

Plavi zmajevi Beograd – Wild dogs Novi Sad 16.00

Požarevac Pastuci slobodni

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading