HRVATI KUKAJU! Ne možemo dobiti nijedno veliko takmičenje, lako je Srbiji kad ima Vučića!
Tanjug/Ap

Hrvatski "Večernji list" je pisao o tome kako je za samo pet godina Srbija bila domaćin dva velika atletska takmičenja, dok oni nikada su uspeli da dobiju domaćnistvo nekog takmičenja.

Prvo smo bili domaćini Evropskog prvenstva,  a zatim i Svetsko prvenstva.

U tekstu ističu da nisu problem dvorane, već nešto drugo.

Predsednik Atletksog saveza Hrvatske objasniop je detaljnije situaciu.

– Što se tiče atletskih takmičeja u dvorani, mogli smo se kandidovati tek od 2009. godine kada su sagrađene arene u Zagrebu i Splitu. Te arene zadovoljavaju sve kriterijume, ali ono što nam nedostaje za dobijanje organizacije su financijska sredstva. Naime, za dobivanje domaćinstva Evropskog, a pogotovo Svetskog dvoranskog prvenstva treba jako puno novca i bez pomoći države to ne ide – rekao je Ivan Veštić za "Večernji list".

Situaciju je objasnio i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović koji je istakao da je pomoć države jako bitna.

- Bez pomoći države ni mi ne bismo mogli dobiti ta dva domaćinstva. Na stranu što imamo uslove, volju, želju, velik broj iskusnih ljudi koji znaju raditi u organizaciji. No oko novca se sve vrti. To je tako, nije to ništa neuobičajeno. Naravno, još je sve bolje ako imate atletičara ili atletičarku koji mogu osvojiti medalju. A mi trenutno imamo Ivanu Vuletu koja će u nedjelju braniti svetsko zlato u skoku u dalj – istakao je Veselin Jevrosimović.


Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading