PRAVO U METU Vaterpolista Radničkog najefikasniji u regionu: GOLGETERU PLISKA NAJVIŠE BLISKA
AP/Zsolt Szigetvary

 

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u prošloj sezoni su osvojili šampionsku titulu i u Regionalnoj jadranskoj ligi i u nacionalnom prvenstvu - Superligi. Neće im biti lako da ove godine ponove uspeh, ali su i dalje u igri.

Plasirali su se na finalni turnir u oba takmičenja, naravno zahvaljujući dobrim igrama celog tima, ali i tome što su imali igrače koji u pravom smislu te reči prave razliku.

PRAVO U METU Vaterpolista Radničkog najefikasniji u regionu: GOLGETERU PLISKA NAJVIŠE BLISKA

Profimedia

 

Možda je najistaknutiji među njima mlada nada srpskog vaterpola Nikola Lukić (23), koji je u ovoj sezoni, čini se, eksplodirao. On je sa 41 golom najbolji strelac Regionalne lige, sa 30 golova je peti u našoj Superligi, a u Ligi šampiona je 11 puta zatresao mrežu protivničkih golmana, što nije zanemarljiv skor igrača čije vreme tek dolazi. Zbirno, u sva tri takmičenja, Lukić je najbolji strelac u odličnom šumadijskom timu.

On je i u prošloj sezoni bio najbolji golgeter i jasno je što se igra šumadijskog tima sve više zasniva na rasnom strelcu, koji je sa desne strane prešao na levu, kako vaterpolisti kažu - zgodnu stranu.

Pozovi Nikolu za trofej

Da se trofeji prosto lepe za mladog Lukića, govori i podatak da je s Partizanom osvojio tri duple krune (2016, 2017. i 2018), sa Šapcem duplu krunu (2019), a sa Radničkim Kup Srbije i Regionalnu A2 ligu (2020), Regionalnu A1 ligu i Superligu Srbije (2021).

- Ovo mi je svakako najbolja sezona. Trudio sam se da u svakoj novoj sezoni budem što bolji. Od starta u Partizanovom seniorskom timu sa kojim sam osetio prvu slast trofeja, preko Šapca, pa do Kragujevca. Na to što dajem više ili najviše golova uticala je okolnost da sam u igri tima dobio više prostora za šut i priliku da rešavam situacije. Hemija u ekipi je izvanredna, igrači imaju poverenja u mene i to je razlog moje efikasnosti. I u prošloj sezoni sam bio odličan strelac, ali je tada glavnu ulogu u ofanzivi igrao Strahinja Rašović, koji je i sada u Novom Beogradu strah i trepet za protivničke golmane - ističe Nikola Lukić.

Rasnom golgeteru nije važno koje i koliko veliko ime čuva protivničku mrežu. Kaže, sve zavisi od njega:

- Svejedno mi je protiv koga igram. Nijedan golman mi ne predstavlja problem. Šut na prvu loptu i pliska u vodu, pa lopta u mreži.

PRAVO U METU Vaterpolista Radničkog najefikasniji u regionu: GOLGETERU PLISKA NAJVIŠE BLISKA

SPD Radnički

 

Međutim, to nije sve što u svojoj igri Nikola želi da prikaže.

- Trudim se da u svakom segmentu budem što bolji i da postanem standardni reprezentativac. Neophodno je da popravim igru u odbrani, da budem čvršći - ističe Lukić. 

Do sada je sve išlo savršeno. Za kadetsku reprezentaciju je odigrao 20, za juniorsku 39, u seniorskoj je debitovao još dok je bio u Partizanu, dve je odigrao kao član Šapca, a sada se bliži desetoj, iako mora da se kaže da to još nisu bile utakmice na velikim svetskim takmičenjima.

Kao Jug - samo malo severnije

Nikola kaže da je pre dolaska u Radnički imao još ponuda, ali da nije pogrešio.
- Jugoslav Vasović, direktor Radničkog, kaže da u klubu teže da dostignu dubrovački Jug i nadaju se da će u tome uspeti.
Tako bi i na severu bilo prijatno kao na jugu.

Biće, veruje, i toga. Ističe da su uslovi u Radničkom vrhunski, nema nijednu zamerku, Kragujevac je kao manji Beograd, u ekipi vladaju sklad i drugarstvo, tako da veruju da će u Radničkom ostati sigurno još nekoliko sezona.

- Ako rastem i ja budem bolji, neću nigde.

Nikola u Kragujevcu živi sam. Roditelji su u Beogradu, čujemo se svaki dan, dolaze na neku od važnijih utakmica, a mlađa sestra je u Kini. Ovde se družim sa svima.

- Kad smo slobodni, odemo zajedno da igramo fudbal ili na piće. Sjajno je. I to, pored velikog truda kako igrača tako i odličnog trenera Uroša Stevanovića, donosi odlične rezultate - objašnjava Nikola.

PRAVO U METU Vaterpolista Radničkog najefikasniji u regionu: GOLGETERU PLISKA NAJVIŠE BLISKA

AP/Zsolt Szigetvary

 

Međutim, sada nema mnogo slobodnog vremena. Radnički početkom aprila očekuje regionalni Fajnal-for turnir, na kojem učestvuju još Novi Beograd, Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Splita.

- Pripremamo se ozbiljno u svim segmentima igre, a poseban akcenat stavljamo na razbijanje zone - naglašava jedan od ljubimaca kragujevačkih ljubitelja vaterpola.

Planirano je inače da Kragujevčani do ovog turnira odigraju dve utakmice, jednu s nekim od beogradskih timova, a drugu s Jadranom iz Splita, koji im neće biti konkurent u polufinalu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading