Šahovski turnir okupio svetske velemajstore u Beogradu, ministar Vulin otvorio drugi dan takmičenja!
Jutjub/ MUP Republike Srbije

Vulin je rekao da je velika čast biti domaćin jednog od najvažnijih svetskih šahovskih događaja i dodao da će Srbija, kao i uvek do sada, biti dobar domaćin i pokazati svetu besprekornu organizaciju, profesionalizam i svu srdačnost koju naš narod poseduje.

On je naveo i da Srbija, zahvaljujući politici mira i stabilnosti i ličnom kredibilitetu predsednika Aleksandra Vučića, uživa veliki ugled u svetu, saopštio je MUP.

- Svaki veliki sportski turnir koji se održava u Srbiji organizovan je na najvišem mogućem nivou, uz najviši nivo bezbednosti. A, predsednik Vučić je i odličan šahista, ko ne veruje, neka slobodno proba da ga pobedi - istakao je Vulin i poželeo šahistima puno uspeha u takmičenju i dobre plasmane.

Ministar je rekao da su svi pripadnici MUP-a maksimalno angažovani na obezbeđenju šahovskog turnira kako bi prošao u najboljem redu i da rad srpske policije, koja je garant sigurnosti i bezbednosti, daje veliki doprinos u odabiru naše zemlje za organizatora velikih sportskih događaja i manifestacija.

- Ponosan sam na činjenicu što je upravo Srbija odabrana da ugosti najveće svetske velemajstore, koje odlikuju neverovatna inteligencija, kreativnost, strpljenje, fokusiranost - rekao je Vulin i dodao da je uveren da će FIDE Gran pri turnir doprineti razvoju šaha u Srbiji i popularizaciji tog sporta među mladima.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić i direktor turnira Marijan Stričević zahvalili su se ministru Vulinu i pripadnicima policije na svesrdnoj podršci prilikom organizovanja ovog prestižnog šahovskog turnira, kao i na pružanju apsolutne bezbednosti učesnicima turnira i posetiocima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading