EVO KO JE GAZDA NIKOLE JOKIĆA Milijarder, vlasnik Denvera, Arsenala i nekoliko skupocenih stadiona!
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
 

 

U svom vlasništvu ima i SoFi stadion u Los Anđelesu na kome je odigran 56. po redu Superboul. Zanimljivo je da je to najskuplji stadion na svetu i da je izgradnja koštala oko 6 milijardi dolara.

Kronke je 74-godišnji bogataš rođen u Misuriju, gde je završio i Univerzitet.

Veoma je aktivan u sportu. Pre četiri godine je postao jedini vlasnik Fudbalskog kluba Arsenal, ujedno i stadiona "Emirejts" u Londonu gde "Tobdžije" i igraju.

To je deveti sportski klub u njegovom vlasništvu. Kronke je ujedno vlasnik po jedne ekipe u četiri velika američka sporta, pored NFL Los Anđeles Remsa, u njevogom posedu su NBA ekipa Denver Nagets, za koji nastupa Nikola Jokić, Kolorado Avalenš koji se takmiči u hokejaškoj NHL ligi i Kolorado Repids, fudbalskog tima iz MLS.

 

POSTOJI DOKAZ! Snup Dog snimljen u opuštenoj varijanti pre izlaska na scenu za vreme Superbola (VIDEO)

EVO KO JE GAZDA NIKOLE JOKIĆA Milijarder, vlasnik Denvera, Arsenala i nekoliko skupocenih stadiona!

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

 

 

Ujedno je vlasnik Ženskog fudbalskog kluba Arsenal, jednog tima u hokeju na travi, kao i dva tima koji se takmiče u esportu.

Prema Forbsovoj listi, Kronke je "težak" 10,7 milijardi dolara.

Svoje bogatstvo je znatno uvećao kada je oženio vlasnicu čuvenog lanca "Valmart" koji vredi blizu pet milijardi dolara.

Svoju kompaniju "Kronke grup" je osnovao 1983. godine, a bogatio se poslovima sa nekretninama, gradeći tržne centre i stambene zgrade. Vremenom je razvio kompaniju koja je specijalizovana za razvoj prigradskih delova, odnosno izgradnju nekretnina u rubnim delovima gradova, a ta firma je procenjena na dve milijarde dolara.

EVO KO JE GAZDA NIKOLE JOKIĆA Milijarder, vlasnik Denvera, Arsenala i nekoliko skupocenih stadiona!

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

 

 

Kronke je vlasnik rančeva širom Amerike ukupne površine 850.000 hektara. Časopis "Lend riport" ga je rangirao kao devetog najvećeg zemljoposednika u SAD. Vlasnik je i jedne televizije koja je specijalizovana za lov i ribolov.

Bogati Amerikanac je u sport ušao 1999. godine kada je osnovao "Kronke Sports end entertajment". Vlasnik je dvorane u kojoj nastupaju Denver Nagetski, kao i stadiona na kome igraju Repidsi. Ujedno je vlasnik TV kanala koji ima ekskluzivna prava na prenos utakmica njegovih timova, takođe i kompanije za prodaju karata za utakmice klubova u njegovom vlasništvu.

Kronke je 2000. godine postao vlasnik Denver Nagetsa.

Inače, Amerikanac ne važi za osobu koja se često pojavljuje u medijima. Naprotiv, ima nadimak "Tihi Sten" jer ne voli da daje izjave i da se pojavljuje u javnosti. Retko kad se meša u svakodnevni rad svojih klubova.

Zanimljivo je da je na poslednjim američkim izborima dao novac i demokratama i republikancima, iako važi za republikanca i velikog pristalicu Donalda Trampa. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading