BRAVO! Andrea Arsović najbolja na svetu!
EPA/VASSIL DONEV

Arsović je vazdušnom puškom pobedila na oba Gran prija u 2022. godini, u Rušama i u Osijeku, pa na rang-listi drži ubedljivo prvo mesto sa maksimalnih 1.000 bodova.

Zlato na Gran priju na kome u disciplini učestvuje više od 50 takmičara, kakva su bila nadmetanja i u Rušama i u Osijeku, vredi 500 bodova, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

ISSF je nedavno uveo nov sistem bodovanja za rang-liste. Računaće se takmičenja u kalendarskoj godini (Olimpijske igre, Svetska prvenstva, kontinentalni šampionati, Svetski kupovi i Gran pri turniri). Poeni iz prethodne godine se ne prenose. Svakog 1. januara počeće novi ciklus, u kome se kreće od početka. Kao i do sada, bodovaće se pojedinačne olimpijske discipline.

Srpski reprezentativci ostvarili su dobar učinak na turnirima u Sloveniji i Hrvatskoj, pa se njih petoro nalazi među 10 najboljih u svojim disciplinama.

Teodora Vukojević je šesta na rang-listi za vazdušnu pušku, Damir Mikec je četvrti, a Dimitrije Grgić osmi u rangiranju strelaca vazdušnim pištoljem.

Jasmina Milovanović se nalazi na petoj, a Brankica Zarić na devetoj poziciji liste najboljih takmičarki vazdušnim pištoljem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mila M

28.01.2022 01:54

Bravo. E to je nasa mladost na koju deca treba da se ugledaju