"VELIKI SRBIN" U KOLTSIMA Nikola Kalinić stiže u NFL
Profimedia

Čuveni NFL tim Indijanapolis Kolts saopštio je da je doveo kanadskog tajt-enda Nikolu Kalinića.

Ovaj dvadesetpetogodišnjak je 193 centimetra visok i 111 kilograma težak univerzalac koga u Kanadi zovu "Veliki Srbin".

Nikolini roditelji su poreklim iz Srbije, tačnije iz Novog Kneževca. Oni su dvedesetih godina napustili Srbiju i otišli u Kanadu, gde je Nikola i rođen.

 

Igrao je za Jork Lajonse od 2015. do 2018. godine, a nakon toga bio je deseti pik na draftu za kanadsku ligu američkog fudbala (CFL) od strane Hamilton Tajger-Ketsa kao hvatač.

Postao je legenda svog tima na koledžu kao prvi igrač koji je dva puta biran u OL-star univerzitetski tim Ontarija u jednoj sezoni.

Posle 30 mečeva u dve sezone za Hamilton Tajger-Ketse, dobio je ugovor od petostrukog šampiona NFL-a i dvostrukog osvajača Superboula Indijanapolis Koltsa. Naravno, ovo ne znači da će Kalinić sledeće sezone da zaigra za Koltse u NFL-u, ali ima šansu da se nametne.

Zbog otkazivanja sezone, Kalinić nije igrao 2020. Prošle sezone je za Tajger-Ketse imao 11 hvatanja za 86 jardi i jedan tačdaun, dok je za Univerzitet Jork u rodnom Torontu na 31 utakmici imao 38 hvatanja za 416 jardi i postigao je dva tačdauna. Pre nego što je potpisao za Koltse, trenirao je sa Tajtansima, Pekersima i Sejntsima.

Pored Nikole imamo još jednog mladog igrača koji krči put ka NFL-u, a to je mladi Zrenjaninac Ilija Krajnović. On je trenutno na prestižnom Univerzitetu Boston. Ovo mu je prva sezona u Bostonu, gde je odmah zaigrao na poziciji startera i zbog toga ga svi već vide za par godina u NFL-u.

Ovako su mu pevali navijači u dosadašnjem timu:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading