GORAN VESIĆ: Ponosan sam što u Beogradu imamo tri osnovne i srednje škole koje su pokazale najbolje rezultate!
Tanjug

U tom periodu Beogradska asocijacija za školski sport je sa saradnicima uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada organizovala sportska takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola na opštinskim nivoima i prvenstvima Grada.

Vesić je rekao da je uloga lokalnih samouprava izuzetno važna kada je reč o pružanju podrške školskom sportu jer je značajno da se deca bave sportom zbog socijalizacije i fizičke aktivnosti.

- Zato sam ponosan što ovde imamo tri osnovne i srednje škole koje su pokazale najbolje rezultate - rekao je Vesić.

Naveo je da će Grad ove godine organizovati prvenstvo u školskom sportu u sportskoj hali, gde će moći da dolaze škole da navijaju, a kako je rekao, prenosiće se na televiziji.

- Na taj način ćemo pokazati da možemo da organizujemo takva takmičenja, da dajemo značaj školskom sportu - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je ove godine pokrenut projekat besplatne škole sporta koji pokriva sve beogradske opštine i dodao da je Grad sa Fakultetom za fizičku kulturu u osam sportova obuhvatio oko 70.000 dece. "Na taj način smo pokazali da nam je školski sport prioritet, kao i fizička aktivnost i bavljenje sportom kod dece - naveo je Vesić.

Naveo je i da se u ovom trenutku mnogo više sredstava izdvaja za školski sport u odnosu na prethodne godine i naveo da će Grad ove godine u tu svrhu izdvojiti od 50 miliona dinara.

- Možemo da budemo ponosni na ovo vreme kada se više izdvaja za školski sport. Mi ćemo ove godine u budžetu izdvojiti više od 50 miliona dinara, a pre samo osam godina izdvojeno je nešto oko 20 miliona dinara - naveo je.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading