IZNENADILI SU SVE Stigli na prag polufinala EP, a onda saznali šokantnu vest
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Pre nekoliko dana golman olimpijskih šampiona Francuza Vensan Žerar je ukazao na apsurd Evropskog prvenstva.

- Retko sebi dopuštam ovakve ispade, ali moram da prokomentarišem ovo što se događa u Mađarskoj. U ovom trenutku mi nismo jako napadnuti virusom, pa ne mogu da me optuže da se žalim na situaciju kakva je kod nas. Samo danas imamo 105 pozitivnih slučajeva u reprezentacijama. Koja je korist od ovog prvenstva? Ja to ne mogu da razumem. Postoji stvaran problem i sramota je ovo što se rukometu događa. Više nego na igru fokusirani smo na lutriju u kojoj strahujemo ko će dobiti pozitivan test i biti prisiljen da ode.

Njegove tvrdnje i danas su se pokazale kao tačne.

Holandija, možda i najprijatnije iznenađenje turnira, dva poslednja kola, protiv Danske i Hrvatske, igraće bez 12 igrača uključujući i najboljeg strelca EP Kaja Smitsa, koji se zarazio nakon utakmice s Crnom Gorom. 

 

Pripreme za Dansku nisu postojale, ekipa nije odradila nijedan zajednički trening, a igrači koji su zasad negativni samo su prošetali centrom Budimpešte.

- Osećamo se pomalo kao kamperska ekipa. Odigraćemo utakmicu bez priprema i onda ćemo videti kako će to ići - smeje se Dani Baijens. - Da će biti teško protiv svetskog prvaka malo je reći. Nema više treninga, nemamo više timski sastanak, sve se radi pojedinačno. Sastajemo se samo kad idemo da jedemo, po dvoje za stolom.

Smits je u nedelju iz hotelske sobe izneo niz kritika na račun organizacije prvenstva.

- Prvu nedelju su u našem hotelu bili i drugi gosti, koristili su isti švedski sto, a niko nije imao masku. Tokom testiranja bili smo u maloj prostoriji u kojoj je istovremeno bilo i više od 20 ljudi koji su čekali red. Ako je samo jedan bio pozitivan, onda smo u problemu.'

Holandija je selekcija koja na velikim takmičenjima nikada do sada nije napravila ništa, a retko se na njih i plasirala. Na ovom EP oduševljava kako igrom tako i rezultatima. Igraju najlepši i najatraktivniji rukomet na turniru, do sada su pobedili domaćina Mađarsku, Portugal i Crnu Goru, a izgubili su nesrećno i minimalno od Islanda i olimpijskog prvaka Francuske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading